15 Ocak 2016 07:51

Barış isteyen akademisyenlerin kapıları işaretlendi

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterdiği barış bildirgesine imza atan akademisyenlere yönelik baskı ve tehditler sürüyor.

Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde 'Barış için Akademisyenler'in yayınladığı bildirgede imzası bulunan iki akademisyenin kapısı işaretlendi ve tehdit mesajı bırakıldı.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde çalışan Doç Dr. Kemal İnal ve Doç. Dr. Betül Yarar'ın kapısına “Gazi İletişim Ülkücüleri” imzasıyla bırakılan kağıtta,  “PKK'ya destek veren Betül Yarar'ı üniversitemizde istemiyoruz”, “PKK'ya destek veren Kemal İnal'ı üniversitemizde istemiyoruz” yazıları yazıldı.

POLİS OKULA GELİP ARADI

Ayrıca sabah saatlerinde sivil polislerin İletişim Fakültesi'ne gelerek Yarar ve İnan'ın nerede olduğunu sorduğu öğrenildi. Özel güvenlik görevlilerinin okulda olmadıklarını söylemesi üzerine polisler okuldan ayrıldı. (Ankara/EVRENSEL)


KIRIKKALE'DE DE İŞARETLEDİLER

Cihan Haber Ajansı da benzer bir olayın Kırıkkale Üniversitesi'nde yaşandığını duyurdu. Bildiriye imza atan iki akademisyenin kapısına "PKK'ya destek veren F.O.'yu üniversitemizde istemiyoruz" yazılı kağıt asıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi'nde de benzer bir tehdit gerçekleşti. Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen'in kapısında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi olan posterinin üzerine 'Selçuk'u sana dar edeceğiz' şeklinde biten bir tehdit mesajı yapıştırıldı.

ÖNCEKİ HABER

Barış talebine bir soruşturma da Akdeniz Üniversitesi’nden

SONRAKİ HABER

Bir bildiri de dünyadan: IŞİD'e yardımı ve Kürtleri ezmeyi durdurun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...