15 Ocak 2016 06:39

Kocaeli ve Bolu'da 'barış' diyen akademisyenler gözaltında

Kocaeli'de 'Barış için Akademisyenler'in kalıcı barış ve müzakere çağrısı yaptığı bildiriye imza atan akademisyenler gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazetemizin de yazarı olan Prof. Dr. Nilay Etiler, Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu ve Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu da bulunuyor. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde de 3 akademisyen gözaltına alındı.

Paylaş

Caner AKTAN
Kocaeli

‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bölgedeki savaşa karşı barış ve müzakere çağrısı yaptığı bildiriye imza atan Kocaeli Üniversitesi'nden 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde evleri basılan akademisyenler gözaltına alınarak TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şu ana kadar 19 akademisyenin gözaltına alındığı belirtildi.

KOÜ’lü akademisyenlere üniversite senatosunun soruşturma kararının ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM polisleri sabah saatlerinde aralarında Prof.Dr. Kuvvet Lordoğlu’nun da bulunduğu akademisyenlerin evini bastı. Lordoğlu gözaltına alınarak Derince Kaşgal’da bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

'GEREĞİ YAPILACAKTIR' DEMİŞTİ

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü önceki gün yaptığı açıklamada barış talep eden akademisyenlerle ilgili AKP sözcüleriyle aynı görüşte birleşerek, “Gereği yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.
 
 ÖĞRENCİLERDEN EYLEM ÇAĞRISI

KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü’nün ve kimi yerel gazetelerin hedef gösterdiği KOÜ’lü akademisyenler Kocaeli İl Emniyet Müdürülüğü'ndeki nezarette ifadelerinin alınmalarını bekliyor. Öte yandan Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden de eylem çağrısı geldi. KOÜ'lü öğrenciler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde saat 12.00'de basın açıklaması yapacak.

BOLU'DA DA GÖZALTI

Bolu'da da İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve son seçimlerde CHP Milletvekili adayı Yrd. Doç. Dr. Burak Cop'un verdiği bilgiye göre Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Ülkü Güney, Selime Güzelsarı ve Barış Kılıçbay saat 07.00'de evleri basılarak gözaltına alındı. Cop, Güzelsarı'nın evinde arama yapıldığını aktardı. (HABER MERKEZİ)

BARIŞ İSTEYENLERİN SESİ GÜRLEŞİYOR

ÖNCEKİ HABER

Saint Denis'teki intihar saldırganının kimliği belli oldu

SONRAKİ HABER

Sultanahmet saldırganı IŞİD'den önce AKP destekli ÖSO ve Ahrar üyesiymiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...