13 Nisan 2012 10:17

Afrika’da yeni darbe girişimi

Batı Afrika’da Mali’den sonra Gine Bissau da darbe tehditi altında. Ülkenin başkenti Bissau’da askerlerin darbe girişiminde bulunduğu belirtildi. Görgü tanıkları, askerlerin, Eski Başbakan Carlos Gomes Junior’un konutunu kuşattığını ve bölgeden ağır silah seslerinin duyulduğunu bildirdi. Devlet televizyonunun yayınının da durduruldu

Afrika’da yeni darbe girişimi
Paylaş

Batı Afrika’da Mali’den sonra Gine Bissau da darbe tehditi altında. Ülkenin başkenti Bissau’da askerlerin darbe girişiminde bulunduğu belirtildi. Görgü tanıkları, askerlerin, Eski Başbakan Carlos Gomes Junior’un konutunu kuşattığını ve bölgeden ağır silah seslerinin duyulduğunu bildirdi. Devlet televizyonunun yayınının da durdurulduğu kaydedildi.
Bağımsızlığını 1974’de kazanan eski Portekiz sömürgesi Gine Bissau’da, devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turunda galip gelen isim Carlos Gomes Junior olmuştu.

Bu arada Eski Devlet Başkanı Kumba Yala’nın da aralarında bulunduğu muhalefet adayları, seçimlerin ilk turunda yolsuzluk yapıldığını öne sürüyor. Muhalefet; halkı, seçimlerin 29 Nisanda yapılacak ikinci turunu boykot etmeye çağırdı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Komşu’da ‘büyük’ partiler kaybedecek

SONRAKİ HABER

Mısır’da adaylık krizi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...