13 Ocak 2016 11:47

Cengiz Erdem kardeşi Aydın'ın yanına defnedildi

Kızıltepe'de devlet güçlerince öldürülen 4 kişiden, DBP Kızıltepe İlçe Yöneticisi Cengiz Erdem'in cenazesi 2009'da polis kurşunu ile katledilen üniversite öğrencisi kardeşi Aydın Erdem'in yanına defnedildi.

Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün akşam saatlerinde içinde bulundukları aracın özel harekat polislerinin taraması sonucu öldürülen 4 kişiden, DBP Kızıltepe İlçe Yöneticisi Cengiz Erdem memleketi Savur'un Risînê köyünde son yolculuğuna uğurlandı. 

Köy girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılanan Erdem'in cenazesi, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından kendisi gibi polis tarafından Diyarbakır'da 2009 yılında katledilen kardeşi Aydın Erdem'in mezarının yanına defnedildi. Cenaze töreninde konuşan MEYADER Mardin Şube başkanı Abdullatif Tabar, Kürt halkının büyük ve tarihi bir dönem geçirdiğini belirterek, hiçbir zaman özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Tabar, Kürt halkının mücadelesinin katliamlarla bitirilemeyeceğini de söyledi. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ise Kürt özgürlük mücadelesinde büyük bedeller verildiğini ve verilmeye devam ettiğini, bu mücadelenin aynı zamanda tüm halkların barış ve demokrasi mücadelesi olduğunu dile getirdi. 

'OĞLUMU, YOLDAŞIMI KAYBETTİM' 

Cenaze törenin de aile adına konuşan amca Zeki Erdem ise "Tüm Kürt halkının başı sağ olsun. Bizler ayakları, elleri, bedenleri olmayan cenazeleri yıllardır gömüyoruz ve gömmeye de devam edeceğiz. Kürt halkının haklı mücadelesi devam ettiği sürece bu böyle olacak. Evet, ben bugün oğlumu, yoldaşımı kaybettim. Ama hiçbir şekilde üzülmüyorum. Başım dik ve o şekilde olacaktır. Bizleri bu şekilde katlederek bitirmeyi düşünenler de yanılıyorlar. Çünkü nasıl onlar 'Bir gider bin geliriz' diyorlarsa bizler de bir ölür bin yaşarız ve her zaman mücadelemizi kanımızın sonuna kadar devam edeceğiz diyoruz" dedi.

İki evladını da polisin katliamlarında yitiren anne Meles Erdem ise oğlunun yeşil sarı kırmızı flamaya sarılı tabutu başında katliamlara lanet yağdıran ağıtlar yaktı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

FIFA, Genel Sekreteri Valcke’yi görevden aldı

SONRAKİ HABER

LeBron seri sonuna izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...