11 Ocak 2016 19:52

‘Çakma Emek Sineması PR’ı’

Beyoğlu Belediyesi’nin 2013’te yıkıtığı, 100 yıllık tarihe sahip Emek Sinemasının inşaatı bitti. 'Yeni Emek' martta açılacak.

Paylaş

Sinemacıların, seyircilerin ve İstanbulluların yıllarca yıkımına karşı çıktığı ve buna rağmen Beyoğlu Belediyesi ile Kamer İnşaat tarafından yıkılan Emek Sinemasının yerine yapılan “Yeni Emek” mart ayında açılacak.

Yıkım kararı ve buna karşı açılan davalarla gündemde sürekli tartışılan, aslına uygun inşa edilmediği yönünde bilirkişi raporları yayımlanan Emek Sineması, yerini yeni yapıya bıraktı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, inşaatın bitimini “Beyoğlu için  2016’nın en büyük hediye paketi Emek Sineması’dır” sözleriyle duyurdu.

Demircan, açıklamasında orijinal Emek Sinemasından hiçbir şey eksilmediğini, yapının bütün orijinal parçalarının aynen korunduğu yönünde ifadelere yer verdi. İnşaatın “dökülmüş, eksilmiş kısımları aslına uygun olarak” tamamlandığını iddia eden Demircan, “Emek Sineması, sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Güneş ışığı alan, 11 metre yüksekliğinde cam tavanlı, Haliç ve Beyoğlu manzaralı 1250 metrekarelik fuaye alanına sahip 600 kişilik Emek Sineması; 800 kişilik 8 yeni sinema salonu ve 150 kişilik modüler tiyatro salonuyla birlikte, tüm ihtişamıyla Grand Pera’nın en üst katında, Mart 2016’da kapılarını açacak. Grand Pera, toplamda 1550 kişiye ulaşan koltuk kapasitesiyle sinemaseverlerin ve kültür-sanat tutkunlarının vazgeçilmez mekanlarından biri olacak” dedi.

‘PIRIL PIRIL’ FOTOĞRAFLAR AVM’NİN ÜST KATINDAN

 “Yeni Emek”in martta açılacağını duyuran Demircan’a tepkiler gecikmedi.  Demircan’ın “Orijinal Emek Sinemasından hiçbir şey eksilmedi. Yapının bütün orijinal parçaları aynen korundu. Dökülmüş, eksilmiş kısımları aslına uygun olarak tamamlandı.” sözlerine Emek Bizim İstanbul Bizim! Platformu “Ana akım ve iktidar medyasının çakma emek PR’ı” diyerek sosyal medya hesabından tepki gösterdi.    

Sinema Yazarı Fırat Yücel de sosyal medya hesabından konuya dair tepkisini, “Yıktıkları Emek’in ismini kullanarak mumya müzelerini pazarlayanlar #EmekSinemasıYenidenDoğdu diyor. Daha ironik bir slogan olamaz” sözleriyle ifade etti.  

Sinema Yazarı Şenay Aydemir ise kişisel twitter hesabından “Ne kadar pr yaparsanız yapın, ortaya çıkan şey Emek Sineması değil,  çakmasıdır. Ruhunu öldürüp içini betonla doldurduğunuz bir binadır.” dedi.

Müzik Eleştirmeni Naim Dilmener Sabah gazetesinin “Emek Sinemasına dokunmayıjn diye yaygara koparmışlardı. İşte Emek Sinemasının yeni hali: Emek sineması pırıl pırıl” haberini eleştirerek, “Emek sineması pırıl/pırılmış, diyor Sabah. Eski olan hiçbir şeye tahammülleri yok. Yeni olsun/sentetik olsun.” mesajını paylaştı.

Sinema Yazarı Kaan Karsan, Emek Sinemasının kapısının önünden çektiği fotoğrafı paylaşarak, belediyenin paylaştığı fotoğrafların AVM’nin üst katı olduğunu bildirdi; “Burası. Bugün fotoğrafları dağıtılan yer ise bir AVM’nin üst katı. PR’ınız batsın.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belgrad gazeteleri savaştan bahsetmiyor

SONRAKİ HABER

Avrupa’nın kabusu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...