11 Ocak 2016 17:49

Yılın en iyi futbolcuları Messi ve Lloyd

Paylaş

2015 FIFA Altın Top Ödülü'nü (Ballon d'Or) Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi kazandı. Kadınlarda yılın en iyi oyuncusu ise ABD'li Carli Lloyd oldu.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen törende Messi'ye ödülünü Brezilyalı futbolcu Kaka verdi. Messi, Altın Top'u 5. kez kazanarak tarihe geçti. Ödülünü alan Messi yaptığı kısa konuşmada, "Burada yeniden olmak çok özel bir an. Ronaldo'yu iki kez art arda kazanırken gördükten sonra yeniden bu ödülü kazanmak mutluluk verici. Çocukken hayal ettiğimden çok daha fazlasına ulaştım. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Lionel Messi, oyların % 41.33'üyle birinci oldu. Real Madrid'li futbolcu Cristiano Ronaldo % 27.76 ile ikinci olurken Neymar % 7.86 oy aldı.

Kadınlarda ödüle layık görülen Houston Dash'li Carli Lloyd ise, "Bu büyük bir gurur. Hayallerim gerçek oldu" dedi. Lloyd, ödülün diğer adayları Almanyalı Celia Sasic ve Japon Aya Miyama'yı da tebrik etti. 33 yaşındaki futbolcu, bu yıl Kanada'da düzenlenen Dünya Kupası'nı kazanan ABD takımında yer aldı. Lloyd, finalde Japonya'ya karşı 16 dakikada 3 gol atarak kupanın elde edilmesinde başrolü oynadı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz, Ahmet Kaya'nın barış mesajını da engelleyememişti

SONRAKİ HABER

Endonezya'nın ardından Japonya'da deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...