10 Ocak 2016 14:41

Ankara Katliamında hayatını kaybedenler Kadıköy’de anıldı

Paylaş

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi Ankara katliamında hayatını kaybedenleri andı. İskele Meydanında yapılan açıklamada, katliamın üzerinin kapatılmasına izin verilmeyeceği vurgulandı. 

Emek ve Demokrasi Koordinasyonunun çağrısıyla yapılan açıklamada, katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı. 

İlk açıklamayı yapan Sanatçı Ferhat Tunç, Ankara, Diyarbakır ve Suruç katliamlarında amacına ulaşamayanların, bugün Kürt ellerinde tankla, topla amacına uyaşmaya çalıştıklarını dile getirdi. Tunç, katliamda hayatını kaybedenleri unutmayacaklarını da sözlerine ekledi.  

Tunç’un ardından koordinasyon adına yapılan açıklamayı Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek yaptı. Katliamın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen, gerçek sorumluların bulunması için hiçbir adım atılmadığını söyleyen Gerçek, “Bu vahşeti unutmayacağız, unutturmayacağız. Aydınlatılana kadar hep alanlarda olacağız. Unutmayacağız, Suruç’u Diyarakar’ı, Ankara’yı“ diye konuştu.  

Gerçek, katliamları yapanların Kürt halkını Fırat’ın gerisine hapsetmeyi, halklar arasında kurulan  kardeşlik köprüsünü yıkmayı amaçladığına dikkat çekti. 

Kürt illerinde uygulanan sokğa çıkma yasaklarına da dikkat çeken Gerçek, katliamları yapanların bir amacının da Batı’da sokakların, alanların boş kalmasını amaçladığını vurguladı. 

Kürt illerinde insanlar öldürülürken, cenazeler yerlerde bekletilirken İstanbul’un emekçilerinin huzur bulamayacağını söyleyen Gerçek, katiamlara, baskılara, sokağa çıkma yasaklarına karşı mücadele çağrısı yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Soma’da tazminat alacaklarına ‘temlik oyunu’

SONRAKİ HABER

Bürokrattan işçilere asgari ücret tesellisi: Siz elinize geçecek parayı bilin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...