10 Ocak 2016 13:52

CHP'den Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için eylem

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri Cezaevi önünde destek eylem yaptı.

CHP İstabul İl Başkanlığı'nın organize ettiği ve CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Eren Erdem ve Ali Şeker de destek verdi. Can Dündar ve Erdem Gül'ün serbest bırakılmasını isteyen grup, sık sık slogan attı.

Yapılan basın açıklamasında "Bugün çalışan gazeteciler günü değildir, bugün çalışamayan gazeteciler, esir tutulan gazeteciler, öldürülen gazeteciler, kovulan gazeteciler, tutuklanan gazeteciler, Silivrili Gazeteciler günüdür. Bu ülke Can Dündar ve Erdem Gül gibi düşünen aydınların yaktığı ateşle, aydınlığa yürüyecektir. Bu ülke Kurucu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyeti hedefine doğru yürüyecektir. Bu ülke doğusunda ve batısında barışın hâkim olduğu bir ülke olacaktır. Tutuklu gazeteciler günümüz kutlu olsun" denildi. Eylemde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da bir açıklama yaptı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de daha önce yaralanan 1 yurttaş hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Aydın efelerinin yaşam çığlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...