8 Ocak 2016 09:47

Cizre'de 30 Aralık günü Nur Mahallesi’nde polislerce ayağından yaralanan bir kadını sokaktan almak istediği sırada özel harekat polislerinin açtığı ateşle katledilen Cizre Devlet Hastanesi çalışanı SES Cizre Şube Yöneticisi Aziz Yural’ın otopsi raporu çıktı. Raporda, Yural’ın başına aldığı bir ateşli silah mermisi çekirdeği ile hayatını kaybettiği belirtildi.

Otopsi raporunda, “Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve medüller şok sonucu meydana geldiği kanaatindeyiz” ifadelerinin yanı sıra “Cesette saptanan sternum ve kot kırıklarının muhtemel yeniden canlandırma esnasında husulünün mümkün olduğu, cesede 1 adet ateşli silah mermi çekirdeği isabet etmiş olup müstakilen öldürücü nitelikte olduğu, cesetten ateşli silah mermi çekirdeği veya parçası elde edilmediği” tespitleri yer aldı.
Yural’ın cenazesi memleketi Cizre’deki abluka ve saldırılar nedeniyle defnedilemediği için günlerdir Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bekliyor. (Şırnak/DİHA)

Evrensel'i Takip Et