06 Ocak 2016 17:27

Sahte can yeleği imalathanesinde Suriyeli çocuk işçileri çalıştırmışlar

Paylaş

Emperyalist savaşlar, gerici saldırılar halkları kitlesel göçlere zorlarken, can havliyle yollara çıkan mülteciler, kapitalizmin kar hırsının da kurbanı oluyor. Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki mülteci pazarlıkları süredursun, ülkedeki ‘mülteci piyasası’ da büyüyor.

Dün Ege denizinde iki botun batarak çocukların da aralarında bulunduğu 31 mültecinin öldüğü sıralarda, İzmir’de ‘sahte can yeleği’ imalathanesine baskın yapıldı. 

İmalathanede Suriyeli  genç kız ve çocuk işçilerin de çalıştığırıldığı ortaya çıktı. 

Ayvalık ve Dikili sahillerine vuran mülteci cesetlerinin üzerindeki can yeleklerinin de çok ince olması dikkat çekmiş, sahte oldukları anlaşılmıştı. 

Sakarya Mahallesi’ndeki standart dışı can yeleği imalathanesi ve depo olarak kullanılan bir işyerine baskın yaptı. Baskında mültecilerin ucuz olduğu için tercih ettiği ancak, standart dışı üretim olan ve su üstünde tutmak bir yana, ıslanıp ağırlaşan ve ölümleri yol açan, üzerine tanınmış markalar vurulan toplam 1263 sahte can yeleği ele geçirildi. 

İşyeri sahibi A.K. polise yelekleri başkaları için ürettiğini, fason olarak hizmet verdiğini söyledi. El konulan can yelekleri zabıtaya teslim edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de göç etmek zorunda kalan Susın Çömlek: Tarih bu zulmü unutmaz

SONRAKİ HABER

23 Aralık'ta Dargeçit'te yaralanan Fatma Kılıç yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...