12 Nisan 2012 10:19

Meral Okay’ın mal varlığı Matematik Köyü’ne

YAŞAMA veda eden senarist, söz yazarı ve oyuncu Meral Okay, mal varlığını İzmir Selçuk Şirince’deki Matematik Köyü’ne bağışladı.Çocuğu bulunmayan Okay’ın mallarını bıraktığı ve kısa süre önce maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatılma tehlikesi yaşayan köyün başında Prof. Dr. Ali Nesin bulunuyor.

Meral Okay’ın mal varlığı Matematik Köyü’ne
Paylaş

YAŞAMA veda eden senarist, söz yazarı ve oyuncu Meral Okay, mal varlığını İzmir Selçuk Şirince’deki Matematik Köyü’ne bağışladı.

Çocuğu bulunmayan Okay’ın mallarını bıraktığı ve kısa süre önce maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatılma tehlikesi yaşayan köyün başında Prof. Dr. Ali Nesin bulunuyor.

NESİN VAKFI’NA BAĞLI

1995 yılında ölen Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı’na bağlı olarak faaliyet gösteren köyde, ünlü matematikçiler 7’den 70’e herkese ücretsiz eğitim veriyor.

MASASINDAKİ ÜÇ PROJE

Bu arada, imzasını attığı işlerle televizyon sektöründe adeta çığır açan Okay’ın, masasında 3 projeyi bırakarak aramızdan ayrıldığı söyleniyor.

Okay’ın, “ömrüm olursa yazmayı çok isterim” dediği Sultan Abdülhamid dönemi ile Ahmet Altan’ın ‘Kılıç Yarası’ ve ‘İsyan Günleri’nde Aşk’ romanlarını senaryolaştırmak üzerinde çalıştığı belirtildi.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hamdiye’yi biliyor musunuz?

SONRAKİ HABER

Antalya’nın karikatür ödülü Sait Munzur’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...