04 Ocak 2016 18:28

ABD’den İran ve Suudi Arabistan’a itidal çağrısı

Paylaş

ABD, Suudi Arabistan ve İran arasında yükselen gerginliğe dahil açıklama yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerginlikten kaygı duyduklarını belirterek, “Tüm tarafları itidalli olmaya ve bölgede yaşanan tansiyonu alevlendirmemeye teşvik ediyoruz.” dedi.

Earnest, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İranli mevkidaşı ile Riyad’daki ABD’li yetkililerin ise yine kendi mevkidaşları ile gelişmelere ilişkin görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Kerry’nin kısa zaman içinde Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüşeceğini vurguladı. Obama’nın yaşanan gerginlik ile ilgili liderlerle irtibata geçmediğini ancak gelişmelerin farkında olduğunu kaydetti.

Bir soru üzerine iki ülke arasında yaşanan gerginliğin Suriye’deki savaşa yönelik siyasi çözüm arayışlarına olumsuz etki etmemesini umduğunu belirten Earnest, Suriye’de siyasi çözümün iki tarafın da faydasına olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise günlük basın toplantısında bölgede artan tansiyondan endişe duyduklarını belirterek taraflara bölgede tansiyonu daha artıracak eylemlerden uzak durmaları çağrısı yaptı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

DHA: Nusaybin kaymakamının lojmanına roketli saldırı

SONRAKİ HABER

Turp otunun mevsimi geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...