03 Ocak 2016 17:31

ABD'de silahlı protestocular kamu binasını işgal etti

Paylaş

ABD'de silahlı protestocular Oregon eyaletinde bulunan kamuya ait bir vahşi doğa sığınağını kuşatıp, işgal etti. Protestocular işgali bazı toprak sahiplerinin çiftliklerini satmadıkları için hukuksuzca cezalandırılmaları sebebiyle yaptıklarını söyledi.

İşgalcilerden birinin hükümet karşıtı hareketleriyle bilinen Cliven Bundy'nin 40 yaşındaki oğlu Ammon Bundy olduğu öğrenildi.

CNN'e konuşan Bundy kendisi ve yanındakilerin birçok defa ne istediklerine ilişkin konuşma yaptıklarını ancak karşı tarafın her seferinde kaba cevaplar verdiğini belirtti. Bundy, federal hükümetin insanların anayasal haklarını yeniden düzenlemesini istediklerini ifade etti.

İşgal ettikleri binanın bölgedeki insanlar açısından yıkıcı olduğunu iddia eden Bundy, "İnsanların bizim burada neler yaptığımızı anlaması lazım. Hükümet insanların haklarını koruduğunu iddia edip tam tersini yapıyor." dedi.

Binayı işgal eden ve bina çevresinde toplanıp gruba destek veren kişiler ayrıca kundakçılıktan yargılanan Dwight ve Steven Hammond'ın da bırakılmasını istiyor.

Savcılık, Hammond'ların yasadışı avlanmayı gizlemek için 2001 yılında 52 hektar alanı yaktığını iddia ediyor.

Bundy, işgal ettikleri binada olabildiğince uzun kalacaklarını, içeride hükümet için çalışan kimsenin bulunmadığını belirtti. İşgalcilerin lideri, "Bizim kimseye ateş açmaya niyetimiz yok ama bize açılırsa kendimizi koruruz." dedi.

Bundy ayrıca kimi basın kuruluşu ve kişilerin kendilerini "milita" olarak adlandırmasına karşı çıkarak, grubun "operasyonel güvenlik" olduğunu söyledi.

İşgalciler silahlı olduklarını ama ayrıca terörist olmadıklarını, sadece çocuklarına bir gelecek kalmayacağının farkına varan duyarlı vatandaşlar olduklarını iddia etti. 

HAMMONDLAR HOŞ KARŞILAMADI

Cliven Bundy oğlunun eyleminden haberi olmadığını; ancak Ammon'un Hammond davasına müdahale etmek için kendisini sorumlu hissetmiş olabileceğini söyledi.

73 yaşındaki Dwight ve 46 yaşındaki oğlu Steven Hammond'un avukatı ise bu yardımı hoş karşılamadıklarını açıkladı.

Hammond ailesinin avukatı W. Alan Schroeder yaptığı açıklamada, "Ne Ammon Bundy'nin ne de grubunu /organizasyonu Hommond ailesi adına konuşmuyor." dedi.(CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

'6-7 Eylül muhteşem bir örgütlenmeydi' diyen Sabri Yirmibeşoğlu öldü

SONRAKİ HABER

Barışa Yürüyorum İnisiyatifi: Barış demeye devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...