24 Aralık 2015 10:12

Türkiye dizileri Brezilya’da izlenme rekoru kırıyor

Dünyanın pek çok ülkesinde geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Türkiye’deki diziler, Brezilya’da da başarılı bir dönem geçiriyor. ‘Binbir Gece’ ve ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ dizileri ile nabız yoklayan Bandeirantes televizyonu, yakalanan başarının ardından ‘Aşk-ı Memnu’ ile yoluna devam edecek.

Paylaş

Türkiye yayınlanan diziler, Arap ve Balkan coğrafyasının ardından Latin Amerika ülkelerinde de hatırı sayılır bir seyirci kitlesine ulaştı. İzleyicinin yoğun ilgisi üzerine Latin Amerika bölgesinde yayın yapan bazı televizyonlar, Türkiye dizilerinin yeniden yapımlarını (remake) dahi üretmeye başladı. Türkiye'deki dizilerinde işlenen hikayelerin bir zamanlar bütün dünyanın aşina olduğu Brezilya yapımı dizilerde işlenen konularla benzerlik göstermesi bu başarının sırrı olarak yorumlanıyor.

Söz konusu diziler, izleyicide Türkiye’yi gezip görme isteğinin yanı sıra farklı etkiler de bırakıyor. Örneğin bir çok aile, yeni doğan bebeklerine Türk dizilerinde geçen karakterlerin ismini verdi. Fan sitelerinde senaryo ve oyuncuların hayatını tartışan dizi severlerin hayali, bir gün ünlü oyuncularla tanışabilmek. Magazin medyası ise dizilerdeki oyuncuları ekranlara taşımak ve röportaj yapmak için can atıyor. 

Dizilerin müptelası olanlardan biri de Estado de São Paulo gazetesinin dijital içeriğinden sorumlu Eski Yayın Yönetmeni Marco Chiaretti. Ünlü gazeteci, diziler hakkındaki görüşlerini şöyle özetliyor: “Latin Amerika halkı olarak Türkiye hakkında çok az şey biliyoruz. Doğrusu bu dizileri izlediğimde ben de hayret içinde kaldım. Evlerdeki dekorasyondan insanların giyimine kadar oradaki yaşam bizimkine çok benziyor. İki ülke arasındaki kültür ve anlayış farkı ise karakterlerin iç konuşmaları ve insan ilişkilerinde kendini açık şekilde belli ediyor.” (Sao Paulo/CİHAN) 

ÖNCEKİ HABER

Tahir Elçi cinayetinde 17 saniyelik görüntü kayıp iddiası

SONRAKİ HABER

HDP: Çamur medyasının nefret yayınlarını kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa