22 Aralık 2015 13:16

FİNANSBANK Katar’a satıldı

Paylaş

Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG), Türkiye’deki en büyük yatırımı olan Finansbank’ı 3,5 milyar Euro’ya Qatar National Bank’a sattı.

Yunanistan’ın en büyük bankası NBG, Türkiye’deki en büyük yatırımı olan Finansbank’ın yüzde 99,81’lik hissesini 2,750 milyar Euro’ya Katar Milli Bankası’na (QNB) sattı. NBG yönetim kurulu, dün gece yarısı sona eren toplantısında satışı onayladı. Finansbank’ın değeri 2 milyar 750 milyon Euro olarak belirlendi. Katarlılar, Finansbank’ın NBG’e olan 910 milyon doları da ödeyecek. Finansbank’ın toplam değeri 3,5 milyar Euro’ya çıkmış olacak.

Finansbank’ın satışıyla NBG, ülkede devam eden kriz ve bankalardan kaçan nakit sebebiyle son dönemde yaşadığı sermaye yeterliliği sorununu da aşmış olacak. Yunanistan’da 19’luk sermaye yeterliliği ile en güçlü banka konumuna gelecek.

HÜSNÜ ÖZYEĞİN DE TALİPTİ

NBG CEO’su, Finansbank’ın yeni sahibi Katar Merkez Bankası’nın Türkiye’ye ilişkin uzun vadeli stratejik ilgilerinin bulunduğunu ve Finansbank’ı güçlendirmeyi sürdüreceğini söyledi.

Daha önce basına yansıyan bilgilerden Finansbank’ın talipleri arasında Qatar National Bank ve Türkiye’nin en zenginler listesinde hep zirvelerde yer alan Hüsnü Özyeğin’in de bulunduğu bildirilmişti. (ATİNA)

ÖNCEKİ HABER

200 TL gelir sayıldı engelli baba ile oğlunun maaşı kesildi

SONRAKİ HABER

DİHA: Sur'da bir kişi daha yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...