10 Nisan 2012 12:22

Hey Tekstil işçilerine saldırı

Hey Tekstil direnişçisi işçiler direnişlerinin 63. gününde yine polis engeli ile karşılaştı. Dün LI FUNG önünde çadır kurmak isteyen işçilere “çadır kurdurmayacağız, kurmanız halinde sizi dağıtmak zorunda kalacağız” diyen çevik kuvvet ve amirleri bugün de direnişçi işçi

Hey Tekstil işçilerine saldırı
Paylaş

Dün LI FUNG önünde çadır kurmak isteyen işçilere “çadır kurdurmayacağız, kurmanız halinde sizi dağıtmak zorunda kalacağız” diyen çevik kuvvet ve amirleri bugün de direnişçi işçilere engel olmaya çalıştı.

İşçilerin fabrika önünde çadır kuracağını bilen polis sabahın erken saatlerinde fabrikanın önüne gelerek çevik kuvvet otobüsünü servis araçlarının giriş çıktış yaptığı kapının önüne park ederek işçiye barikat kurdu.

Bunun üzerine işçiler, çadırı çevik kuvvet otobüsünün arkasına kurmak istedi, fakat polisler çadırı oraya kurmaları halinde bir sonraki gün oraya da araç park edeceklerini söyleyerek işçilerden çadırı caddenin karşısında kurmalarını istedi.

İşçiler adına polislerle görüşen Hakan Oğuz fabrikanın karşısına çadırı kurmalarının söz konusu olmayacağını söyledi ve işçiler çadırı istedikleri noktaya kurdu. Çadırda eylemlerine devam eden işçiler sık sık “baskılar bizi yıldıramaz” , “direne direne kazanacağız” sloganları attı.

İŞÇİLERE DESTEK

Bu arada Koşu Yolu Mahallesi’nde Yazarlık Atölyesi’nden bir grup işçilere destek verdi. Grup adına söz alan Nükhet Eren Hey Tekstil direnişini takip ettiklerini belirterek, “Bugün buraya sizlere destek olmak için geldik. Bizler karşıdan bir grup gelebildik, fakat diğer arkadaşların da gönlü sizlerle birlikte. Biz bu soğuk havalara rağmen burada olmanızın önemini biliyoruz. Bu direnişi ve sizlerle yaptığımız sohbetleri yazılarımıza taşıyacak ve her zaman yanınızda yer alacağız” dedi. Ayrıca Yazarlık Atölyesi’nden gelen grup Hey tekstil işçilerinin bugünkü yemeklerini de karşıladı.

DİRENİŞÇİ İŞÇİLERE SALDIRI

Li Fung önünde çadır kurup sloganlarla taleplerini dile getiren Hey tekstil işçileri eylemi bitirip Hey Tekstil önüne geldiğinde saldırıya uğradı.

Eylem sonrası otobüslerle fabrika önündeki direniş yerine dönen işçiler patronunun fabrika içinde olduğunu görünce sloganlarla haklarını talep etti. Bunun üzerine patronun adamları ve özel güvenlik görevlileri kazma ve küreklerle işçilere saldırarak kapının üstünde bulunan demiri işçilere attı. Saldırı üzerine geri çekilerek kendini koruyan işçiler saldırıdan yara almadan kurtuldu. Yaşanan saldırı üzerine direnişçi işçiler polis çağırarak işveren ve saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Patronun adamları polisin yanında da küfürlerine devam ederek işçileri tehdit etmeye devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şerhe rağmen denetim raporu kabul gördü

SONRAKİ HABER

Metin Göktepe ödülleri sahiplerine verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa