13 Aralık 2015 15:14

Diş teknisyenleri ölümüne çalışmaya Meclis önünde isyan etti

Paylaş

Çalışanların yarısının mesleki hastalığına yakalandığını ve yasal haklarını alamadıklarını belirten diş teknisyenleri, yasal haklarının verilmesi için Meclis önünde eylem yaptı. 

Meclis Dikmen kapısında toplanan diş teknisyenleri adına konuşan Eşref Demir, ağır ve tehlikeli çalışma koşullarında mesleklerini icra ettikleri halde, yasal haklarını alamadıklarını söyledi. Yasalardan kaynaklanan günlük 7 saatlik çalışma haklarının bulunmasına karşın, ortalama 13-14 saat çalışmak zorunda bırakıldıklarını vurgulayan Demir, “Yıllarca, en temel haklarımızdan olan dinlenme hakkından yararlanamayan meslek grubu olarak, bugüne kadar neredeyse hiç kullanamadığımız resmi ve bayram tatillerimizi, patronların keyfine göre değil, kanunlarda belirtildiği gibi kullanmak istiyoruz” diye konuştu.
Eşref Demir, çeşitli nedenlerle hastanelere başvuran 451 diş teknisyeninden 197’sinde meslek hastalığına rastlandığını, 2011 yılında 4 arkadaşlarının mesleki hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Çalışırken sağlığımızı laboratuvar tezgahlarında bırakıyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinin formalite gereği değil, sıkı bir şekilde yapılmasını, meslek hastalığına karşı önleyici tedbirlerin alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Diş teknisyenlerinin üyesi olduğu Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Diş ağrısı insanın yaşadığı en kötü ağrılardan bir tanesidir. Eğer bu sistemdeki sorunlar çözülmezse, biz de bu sistemin dişini ağrıtacağız” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sinoplular, çocuk acil servisi için bin araçlık konvoyla şehir turu attı

SONRAKİ HABER

Çelik-İş Kartal Şube Başkanı Hasan Şam: GAMAK işçisi grevden çok şey öğrendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...