04 Kasım 2015 12:35

Türkücü Kutsal Evcimen’e söylediği türküden Cumhurbaşkanına hakaret davası açıldı

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Türkücü Kutsal Evcimen’e 11. Arguvan Türkü Festivali’nde söylediği türkü sebebiyle Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı. 

2014 yılında düzenlenen 11. Arguvan Türkü Festivali’nde, 12 Eylül döneminde Aşık Fakir tarafından bestelenen “Satın Eşşek Sıpaları” adlı türküyü seslendiren türkücü, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle 17 Kasım’da hakim karşısın çıkacak.

Türküyü söylediği dönemde AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Twitter ve Facebook hesaplarından Evcimen’e, ‘Sanatçı müsveddesi, soytarı, yoncası fazla kaçmış hayvan’ gibi tabirlerle hakaretlerde bulunmuştu. Bunun üzerine Evcimen, hakaret içeren sözleri nedeniyle Şahin’e dava açarak 5 bin TL tazminata mahkum ettirmişti. Türkücü Evcimen, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın bu olayın akabinde gerçekleştiğini ifade etti.

‘AKP SANATTAN VE SANATÇIDAN KORKUYOR’

Hakkında açılan davayı gazetemize değerlendiren Evcimen, “Halk müziği sanatçısı olarak türküleri söylemek benim görevim. Bahsi geçen şarkı 30 yıl önce Halk Ozanı Aşık Fakir tarafından yazılmış hiciv olan bir şarkı. Ama hâlâ gündem yaratıyor. Çünkü bu ülkenin çocukları, Berkin, Ali İsmail, Mehmet Ayvalıtaş ölüyorsa, Gezi Parkı’nda çok sayıda insan çıkan olaylarda yaralandıysa, halen ülkede çok sayıda insan sıkıntı yaşıyorsa bu tür türküler de maalesef tam yerini bulmuş oluyor. AKP sanattan ve sanatçıdan korkuyor. Bunun için de susturup, bastırmaya çalışıyor. Sanat ve sanatçı geçmişten günümüze muhalif bir çizgi izlemiştir. Türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz. Güçlüyüz çünkü haklı ve doğruyuz” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Iğdır'da bir kadın katledildi

SONRAKİ HABER

Tayar’ın babasından Diyarbakır Valisine tepki: Oğlumun araması varsa neden almadılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...