04 Nisan 2012 08:48

BDP'li Belediye Başkanı'na 13 yıl hapis cezası verildi

Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'e 13 yıl hapis cezası verildi.Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen hakkında "Örgüt üyesi olmak", "tehdit etmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlaması ile açılan da

BDP'li Belediye Başkanı'na 13 yıl hapis cezası verildi
Paylaş

Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'e 13 yıl hapis cezası verildi.

Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen hakkında "Örgüt üyesi olmak", "tehdit etmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlaması ile açılan davanın karar duruşması Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan Ayhan Erkmen, bölge belediye başkanları ile Erkmen'in avukatı Fettah Çapkurt, Sertaç Çelikkaleli katıldı. Kimlik tespitinin ardından mütalaasını yenileyen iddia makamı Erkmen'in "Örgüt üyeliği" ve "tehdit etmek" suçlaması ile cezalandırılmasını talep etti. Savunma yapan Erkmen, hakkındaki iddiaları reddetti. Erkmen, "PKK üyesi olan Cimşit Kömekçi'yi aramadım. Yaşamını yitiren Ümit Yılmaz'ın ailesi mezarının yapılması için benden yardım istedi. Ermenistan yapılanması içerisinde faaliyet gösteren Cimşit Kömekçi'yi, Mirsidi Özbey, Nafiye Tapar'ı tanımam dağda olan amcaoğlu olan Vedat Erkmen'i tanırım. İstanbul'da bulunan Kürt Enstitüsü Başkanı Sami Tan ile bir ara Ermenistan'a araştırma yapmak için gitmeyi planladık" dedi. Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in tutuklandığı dönemde Cemşit Kömekçi ile telefon konuşmalarının olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade eden Erkmen, "Ben Mirsidi Özbey isimli kişiyle telefonla görüşmedim. Seçim döneminde televizyon ve radyo programları ile yazılı basın bizden seçim değerlendirmesi istiyorlardı. Bu başarılarımızın kaynağının örgüt olduğu yönünde geçtiğine katılmıyorum. Roj TV'de konuşma yaptığım doğrudur" dedi. Başbakan ve Hükümet yetkililerin yaptığı konuşmaların suç sayılmadığını ancak kendisinin yaptığı konuşmaların suç sayıldığını ifade eden Erkmen, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Erkmen'in savunmasının ardından söz alan avukatlar, Erkmen'in tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Dosyadaki telefon konuşlarının delil sayılamayacağını belirten avukatlar, müvekkillinin beraatını talep etti. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Erkmen'e "Örgüt üyesi olmak" , "tehdit etmek" , "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla 13 yıl hapis cezası verdi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnşaatta bir işçi daha öldü

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de çatışma: 1 üsteğmen yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...