28 Ekim 2015 13:09

Benim hayatımda dönüm noktası

Ama gençlik kampına katılmam benim için bir başlangıç oldu. Çünkü bizim ellerimiz o kampta barış için, kardeşlik için, insanlık için örülmüştü. Aklımda olan pürüzleri soruları yok ederek, kendi özgür düşüncelerimle artık doğru bir yoldayım. Ve artık yaşanılan bu olaylara bakış açımın tamamen değiştiğini hissedebiliyorum.

Paylaş

Samet ERCAN
Kartal Semiha Şakir Anadolu Lisesi
İstanbul

Yüzü aşkın insan, dile kolay… Bir katliam ve hayatını kaybeden yüzü aşkın masum can. Savaşa karşı çıkan, barışı isteyen masum canlar onlar. O kapkara gün, Ankara’nın kırmızıya boyandığı, insanların uzuvlarının parçalanıp havaya uçtuğu, barış çağırısında bulunurken bombanın patlayıp insanlığın öldüğü...
Ve ülkede üç gün yas ilan ederek bu üç günden sonra bu izdihamın unutturulması...
Çok ters geliyor insana. Çevremde bu kadar duyarsız yaşayan insanları gördükçe üzülüyorum. Sonra bir öfke kaplıyor içimi. Herkesin hayatında bir milat vardır. Benim ki ise, bu yıl ‘’Kendi özgür dünyamızı kurmak için buluşuyoruz’’ şiarıyla düzenlenen Gençlik Yaz Kampı’ydı. 8 Ağustos öncesinde, bu tarz olaylar bana o kadar normal geliyordu ki, ‘bana ne’ bile diyebiliyordum. Bu yaşıma kadar ailemin görüşleriyle yetişmiştim ve ben de o yoldan ilerliyordum. Sorgulamaktan, anlamaktan ve tartışmaktan uzaktım. Ama gençlik kampına katılmam benim için bir başlangıç oldu. Çünkü bizim ellerimiz o kampta barış için, kardeşlik için, insanlık için örülmüştü. Aklımda olan pürüzleri soruları yok ederek, kendi özgür düşüncelerimle artık doğru bir yoldayım. Ve artık yaşanılan bu olaylara bakış açımın tamamen değiştiğini hissedebiliyorum.
YÜREKLERE DÜŞEN ATEŞ
Çevremde, bu tarz olaylara duyarsız yaklaşanları gördükçe eski beni hatırlıyorum ve bu yaşıma kadar nasıl duyarsız olduğumu bir kez daha anlıyorum. Soruşturmacı bir kişilik daima hayatta önde devam eder. Kendi özgür düşüncelerini ortaya koyup o yoldan ilerlemesi, kendini geliştirmesi, yaşanılan olaylara duyarsız kalmaması önemlidir. En önemlisi de mücadele etmesidir.
Biz gençler, en geniş gençlik kesimleri içerisinde tek yürek olarak, sorunları çözme yolunda en büyük adımları hep birlikte atarak bir şeyleri başarmış oluruz.
AKP Hükümeti, milyaşıyor. Bu açlık yüzünden yüreklere düşen ateş büyüyor. Yüzlerce masumun hayatına, kimilerinin bacağına, kimilerinin koluna mâl oldu. Ülkede barış güvercinleri uçması gerekirken patlayan bomba sonucunda insan parçaları uçuyor...
Ama bizler, bilinçli gençler olarak, bunlara karşı boyun eğmeyeceğiz. Örgütlü bir şekilde haksızlıklara karşı sesimizi çıkaracağız.

 

 

ÖNCEKİ HABER

Ereğli’de iki bölge termik alanı ilan edildi

SONRAKİ HABER

Görevimiz mücadeleyi büyütmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...