Goran Hareketi Sözcüsü: KDP suç işliyor
Goran Hareketi görevden alınan 4 bakanına ilişkin Kürdistan Bölgesel Başbakanı Neçirvan Barzani'nin aldığı karara tepki gösterdi. Goran Hareketi, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) yaptığının hukuki olmadığını belirterek yanlışı yanlışla düzeltmek istediğini kaydetti.

Bölgesel Hükümet Başbakanı Neçirvan Barzani'nin 4 Goran Hareketi bakanını görevden alması ardından yerlerine vekaleten atama yapıldı.
ANF'nin haberine göre Goran Hareketi Sözcüsü Mihemed Tofîq Rehîm, konuya ilişkin Neçirvan Barzani'yi eleştiren açıklamalarda bulundu. Tofîq Rehîm, bu kararın parlamentonun onayı olmadan alındığını, meşru ve hukuki olmadığını söyledi. Mihemed Tofîq Rehîm açıklamasında şöyle dedi:
“KDP yanlışı yanlışla düzeltiyor. Bu da demokratik açıdan mevcut tabloyu etkiliyor. Güney Kürdistan halkı partiler arası yaşanan siyasi krize tepki olarak halk 3 Ekim'de alanlara çıkarak, yaşanan krizden Bölgesel Hükümeti ve özellikle de KDP'yi sorumlu görmüş, KDP'nin birçok ilçe ve beldedeki bürolarını ateşe vermiş ve bölgede iş boykotları başlatmıştı.
Bu gösterilerde aralarında 12 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirdi. KDP de toplumun bu tepkisini görmezden gelerek, Goran Hareketini suçlamıştı. Bu gerekçeye dayanan KDP, 10 Ekim günü Parlamento Başkanı Dr. Yusuf Mihemed'in Hewlêr'e girişini engelledi ve böylece fiili olarak görevinden uzaklaştırmış oldu.
Son olarak Bölgesel Hükümetin Başbakanı Neçirvan Barzani, görevden aldığı Goran Hareketi'nden 4 bakan yerine asaleten 4 yeni ismi atadı.” (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et