27 Ekim 2015 17:17

İzmir’de 690 aydın ‘Oyum HDP’ye dedi

Paylaş

İzmir'de 690 aydın, sendikacı, yazar ve akademisyen ‘Oyum HDP’ye çağrısı yapmak için Tepekule Kongre Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya kampanyaya destek veren onlarca aydının yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan da katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Cem Terzi, üç gün içerisinde yaptıkları bu çağrıya 690 aydının destek verdiğini ifade ederek, seçim gününe kadar bu sayının artacağını söyledi. 7 Haziran’da nerede durdularsa bugün de aynı yerde durmaya devam ettiklerini söyleyen Terzi, “Korkmadık, yılmadık aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Zaten vermedik bir canımız kalmıştı onu da Ankara’da çocuklarımızın canını alarak aldılar. Bundan sonra bizden daha fazla alabilecekleri hiçbir şey yok. O yüzden inadına HDP, inadına özgürlük, inadına barış diyoruz” şeklinde konuştu.

Terzi’nin konuşmasından sonra ortak imza metnini okuyan Prof. Dr. Nilgün Toker, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halklarının sandığa giderek bir tercih yaptığını söyleyerek, “Seçmenler tek parti iktidarına son verdi. Çoğulcu ve etkin bir meclis tablosu ortaya çıktı. Ancak bu sonuca saygı gösterilmedi.  Meclis açılmadı, çalıştırılmadı. Demokratik irade yok sayılarak yeniden seçime gitme kararı alındı. Şimdi  “Ya bizi yeniden tek başına iktidar yaparsınız ya da ülkeyi ateşe atarız” diye tehdit savuruyorlar” dedi. Türkiye’nin 1 Kasım’da önemli bir karar vereceğini, bir yanda savaş isteyen sarayın, diğer yanda ise halkların barış ve demokrasi talebi olduğunu belirten Toker, “Bu tehlikeli, kanlı gidişe dur demek, tehditlere boyun eğmemek, çocuklarımızın yaşamına ve geleceğine sahip çıkmak, irademizin ve oylarımızın gasp edilmesine izin vermemek, emek sömürüsüne son vermek ve emeğin özgürce örgütlenip haklarını alabilmesini sağlamak, savaşa ve saraya karşı inadına barış, adalet, eşitlik, demokrasi ve özgürlük demek için tüm yurttaşlarımızı 1 Kasım’da mutlaka oy kullanmaya çağırıyor ve “Oyum HDP’ye” diyorum” dedi.

Açıklamadan sonra HDP’li vekiller kısa birer konuşma yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye Ordu Sözcüsü: Türkiye'den gelen 4 uçak 500 IŞİD'liyi Yemen'e taşıdı

SONRAKİ HABER

YPG: TSK, Tel Abyad'daki mevzilerimize saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...