25 Ekim 2015 13:12

Kabataş haberini yapan Elif Çakır'ın gelin Z.D. ile yaptığı röportaj da yalanmış

Paylaş

Gezi direnişi sırasında Kabataş’ta bir grubun Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Z. D.’ye saldırdığı yönünde haber yapan Elif Çakır’ın söyleşisinin de yalan olduğu iddia edildi. 

Elif Çakır’ın, ‘bunları kadın mı anlattı’ diye soran dönemin Star gazetesi politika editörüne ‘Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım’ dediği ortaya çıktı. 

Taraf gazetesinde yer alan habere göre, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta kendisine saldırıldığı iddia edien Z.D. ile yapılan röportaj da yalanmış. Z.D. ile röportaj yaptığını belirten Elif Çakır’ın aslında söz konusu haberde yer alan içeriği kendisinin uydurduğu ileri sürüldü. 

Dönemin Star gazetesi politika editörü olan Taraf yazarı Murat Seçkin’in ifadelerine dayanılarak yapılan haber şöyle: 

MOBESE görüntüleri, ‘içeriden’ anlatımlar ve son olarak polis raporuyla çürütülen ‘Kabataş yalanı’nın yayılmasını sağlayan ‘mağdur’ Z.D. ile söyleşinin altında imzası bulunan Elif Çakır, kendisine “Bunları bu kadın mı anlattı?” diye soran editörüne, “Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım” karşılığını vermiş.

Söz konusu söyleşinin yayınlandığı Star gazetesinde o dönem politika editörü olarak görev yapan gazeteci Murat Seçkin, Taraf’ta bugün yayınlanan yazısında, o gün gazetenin mutfağında yaşananları anlattı.

O GELİN KALICI YAVERLİĞE GİDEN YOLUN EN ÖNEMLİ BASAMAĞI

‘Kabataş tacizini gözden okuyan gazeteci’ başlıklı yazısında, Gezi eylemleri sürecinde o dönem başbakanlık koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan’ın, “Bir yakınımın gelini… Gezi eylemcileri tarafından Kabataş’ta tacize uğradı… Başörtülü…” sözlerini hatırlatan Seçkin şöyle devam ediyor: “Erdoğan’ı duyan medya, imam- cemaat ilişkisinin gerektirdiği görev dağılımını bildiren argo atasözünü hatırlayıp başlıyor işaret edilen gelini aramaya… Gelin bulunursa uçaklardan inilmeyecek çünkü… Gelin bulunursa prestij sahibi olunacak… O gelin bulunursa Erdoğan ve başörtülülerin mağduriyeti Gezi Parkı’nı yerle yeksan edecek… O gelin medya için artık kalıcılık demek… O gelin milletvekilliği adaylığının garantisi… O gelin kalıcı yaverliğe giden yolun en önemli basamağı…”

‘NASIL ‘KONUŞTURUYOR’ ANLATAMAM

‘Aranan gelin’i o dönem Star’da çalışan Elif Çakır’ın ‘bulduğunu’ belirten Seçkin, “Çakır, “gazetecilik” hünerlerinin hepsini kullanarak gelini nasıl “konuşturuyor” anlatamam… Darp oluyor neredeyse tecavüz, birkaç kişi oluyor 70 deri eldivenli adam… Kadının üstüne işeyeni mi ararsın, pornografik girişimlerde bulunanları mı?.. Röportaj bitiyor ve geriye yayınlanması kalıyor” diyor.

‘NE DEMEK İSTEDİĞİNİ BEN ANLADIM!’

Çakır’ın söz konusu söyleşiyi gazetenin sistemine atmasının ardından, sayfanın editörünün okuduklarını görünce şaşkınlığını gizleyemediğini aktaran Seçkin, sonrasında yaşananları şöyle aktarıyor: “Bir ara yaptığı büyük haberin coşkusu ve gururuyla yazıişlerine gelen Çakır’a birkaç soru soruyor editör arkadaş. İlk soru şu: Bunları bu kadın mı anlattı?.. Elif’in cevabı: Psikolojik olarak bitmiş durumda… Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım!!!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'lilerden derbi maçı öncesi Passolig eylemi

SONRAKİ HABER

HDP, daha güçlü geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa