25 Ekim 2015 07:48

Demirtaş işçilerle buluştu: Bir işçi 6 ay Başbakan olsa ülke düzelir

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sabahın erken saatlerinde Esenyurt’ta bir inşaatta çalışan işçileri ziyaret etti. Demirtaş’ın  “İşçilerden biri 6 ay ülkeye Başbakan olsa ülkenin durumu düzelir” sözlerini bir işçi “Vallahi ben bu ülkeyi daha iyi yönetirim. Kravat takıp ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Cefa çekmeden nasıl ülkeyi yöneteceksiniz” sözleriyle destekledi.
Selahattin Demirtaş, 1 Kasım Genel Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Esenyurt ilçesinin Mehterçeşme Mahallesi’nde bulunan bir inşaatta çalışan işçileri ziyaret etti. Daha tan yeri ağarmadan inşaata gelen Demirtaş’a HDP Milletvekili adayı Şerife Erbay da eşlik etti. Demirtaş’ı şantiyede karşılayan işçiler, ardından kahvaltı hazırladı. İşçilerle birlikte kahvaltı yapan Demirtaş, bir süre işçilerle sohbet etti. Keyifli ve esprili geçen sohbette işçiler, Demirtaş’a yaşadıkları sorun ve sıkıntıları aktardı.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

Evlerini geçindirmek için daha fazla çalışmak zorundan kaldıklarını anlatan işçiler, ev kiralarının bin TL’nin üzerinde olduğunu ve günlük aldıkları ortalama ücretin ise 50 ile 100 TL arasında değiştiğini dile getirdi. Can güvenliklerinin bulunmadığını kaydeden işçiler, “Can güvenliğini hiç kimse düşünmüyor. Sadece kağıt üzerinde bir sigorta yapıyorlar. Bu da bir sorun olduğunda kendilerini sorumluluktan kurtarmak için” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ EN İYİ İŞÇİLER İDARE EDER’

İşçileri dinledikten sonra konuşan Demirtaş, son bir yılda bin 200’e yakın iş cinayetinin yaşandığını hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Normalde önce bir ülkede can güvenliğinin sağlanması gerekiyor ama bu ülkede nerede. İşçinin iş güvenliği yok. Sizin verdiğiniz vergi büyük iş adamlarının verdiği vergilerden fazla. Siz Türkiye’de en yüksek vergiyi veriyorsunuz. Burası böyle bir ülke.” Türkiye’yi en iyi işçilerin idare edeceğini kaydeden Demirtaş, “İşçilerden biri 6 ay ülkeye Başbakan olsa ülkenin durumu düzelir. Bu maaşla ev idare edebiliyorlarsa ülkeyi de idare edebilirler. Ekonomiden çok iyi anladıkları kesin” şeklinde konuştu.

Demirtaş’ın sözlerine yanıt veren işçilerden biri, “Vallahi ben bu ülkeyi daha iyi yönetirim. Kravat takıp ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Cefa çekmeden nasıl ülkeyi yöneteceksiniz” dedi. Aynı işçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın sürekli muhtarlarla görüşmesine atıfta bulunarak, “İnşaatlara git bir defa. Yok sen zenginlerin olduğu yere gidiyorsun. İnşaata girmeyen Başbakan nasıl Başbakan olur” diye konuştu.

İŞÇİDEN DEMİRTAŞ’A İŞ TEKLİFİ

Demirtaş’ın “Ben ortaokul ve lise dönemlerinde su tesisatçılığı yaptım” sözleri üzerine işçiler “Gelin bizimde su tesisatçısına ihtiyacımız var” sözleriyle Demirtaş’a çalışma teklifinde bulundu. Demirtaş işçilerin talebini “1 Kasım seçimleri bir sonlansın. Seçimlerde iktidar olup, bu iktidarı düşürelim, sizin teklifinizi değerlendireceğim. Olabilir” sözleri ile yanıtladı.

Demirtaş, sohbetin ardından işçilerle fotoğraf çektirerek, inşaattan ayrıldı.

‘SIHHİ TESİSATÇIYDIM BEN’

Ziyaretin ardından inşaatın önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Eski mesleğiniz neydi?” sorusuna, “Sıhhı tesisatçıydım ben. Su tesisatçısı. Su işlerini babam ve kardeşimle birlikte yapardık. Lise ve üniversite yıllarımda hep bu işi yaptım. Üniversitede kendimiz çalışıp, kendimiz okuyorduk. İnşaatlara yabancı değilim” diye cevap verdi. Esprili bir şekilde yanındaki inşaat işçisine doğru dönerek Demirtaş, “Arkadaşlar tesisatçılarından memnun değiller zaten. Şikayet devam ederse ben gelirim yardıma. Seçimden sonra biraz daha iş var. Hükümeti kuralım. Bırakıp gelirim. Arkadaşlarla birlikte çalışırız” dedi. (İSTANBUL)


HDP RİZE DE ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Rize’nin Pazar ilçesinde bir araya gelen HDP bileşenleri ve HDP’yi destekleyenler 1 Kasım Genel Seçimini ve çözüm sürecini değerlendirdi. Pazar Halkevinde gerçekleşen toplantıya HDP Rize 1.sıra milletvekili adayı Turgay Köse, HDP Parti Meclis Üyesi Trabzon HDP Adayı Hüseyin Taka ,7 Haziran seçimlerinden 1.sıra adayı olan Necmettin Durmuş, HDP Rize ile HDP İstanbul milletvekili adayı Selda Karafazlı yanı sıra EMEP Rize İl Başkanı Hasan Zorlucan,Halkevi temsilcileri , Çay-Sen Sendikası Başkanı Recep Memişoğlu, HDP Rize Eş Başkanı Mustafa Özsöy, HDP üyeleri ile bazı vatandaşlar katıldı. HDP’siz bir Türkiye’nin bundan sonra olamayacağına dikkat çeken katılımcılar 1 Kasım erken genel seçimlerinin sonuçlarının şimdiden belli olduğuna vurgu yaparak seçimlerde ve sonrasında nelerin yapılması gerektiği konularında görüş alış verinde bulundular. Toplantıda bir süre önce Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanıp kısa süre içerisinde serbest bırakılan Turgay Köse, neden tutuklandığını ve süreçle ilgili bilgiler aktardı. (RİZE)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li aday için yapılan karşılamada hava açılan ateş sonucu bir kadın öldü iddiası

SONRAKİ HABER

Dersim’de gerilla cenazelerinin ailelere teslim edilmemesi protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...