03 Nisan 2012 09:42

Moskova'da inşaat yangını: 17 işçi öldü

Rusya’nın başkenti Moskova’da dün gece bir gökdelen inşaatında çıkan yangından birkaç saat sonra şehrin güneyindeki bir pazarın deposunda da yangın çıktı. Pazar yerindeki yangında 17 işçi hayatını kaybetti.Yangın inşaat malzemelerinin satıldığı Kaçalovskiy pazarının plastikten yapılmış iki katlı barın

Moskova'da inşaat yangını: 17 işçi öldü
Paylaş

Rusya’nın başkenti Moskova’da dün gece bir gökdelen inşaatında çıkan yangından birkaç saat sonra şehrin güneyindeki bir pazarın deposunda da yangın çıktı. Pazar yerindeki yangında 17 işçi hayatını kaybetti.

Yangın inşaat malzemelerinin satıldığı Kaçalovskiy pazarının plastikten yapılmış iki katlı barınağında çıktı. Binada Orta Asyalı göçmen işçilerin yaşadığı ifade edilirken ölenlerin tamamının Tacikistanlı olduğu bildirildi.

50 metre karelik alana yayılan yangın sabaha doğru kontrol altına alındı. Yangının işçilerin ısınmak için kullandıkları elektrikli ısıtıcıdan kaynaklanmış olabileceği ifade edildi.Yerel saatle sabaha karşı 5 civarında çıkan yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri üç saat uğraştı.

PAZARDAN ÖNCE GÖKDELEN YANDI

Bu yangından birkaç saat önce yine Moskova’da, inşaatı tamamlandığında Avrupa’nın en yüksek binası olacak gökdelende yangın çıktı.

Federasyon Kulesi’nin 65, 66 ve 67. katlarını etkileyen yangın, itfaiye helikopterlerinin yardımıyla dört saatte söndürüldü. Yetkililer yangında 14 kişinin yara almadan kurtarıldığını açıkladı. Ölü ya da yaralının olmadığı yangının yüksek katlarda meydana gelmesi söndürme çalışmalarını oldukça zorlaştırdı. Yerden 250 metre yükseklikteki alevler, kentin büyük bir bölümünden izlenebildi.

Yangının çıkış nedeni bilinmiyor. Ancak plastik levha ve branda gibi malzemelerin şantiyeyi aydınlatan spot lambalara temas etmesiyle çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İranlı yetkili: Nükleer müzakere Türkiye’de yapılmasın

SONRAKİ HABER

Batı Afrika’dan Mali’ye yaptırım kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...