22 Ekim 2015 11:13

ABD İncirlik'e F-16’ların yerine tank avcısı A-10’ları gönderdi

ABD’nin Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı yürüttüğü operasyonlara destek için gönderdiği ‘tank avcısı’ olarak bilinen 12 adet A-10 uçak Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne geldi. ABD Savunma Bakanlığı, uçakların, F-16’ların yerine geldiğini bildirdi.

Paylaş

Düşük irtifada uçabildiği için tank avcısı olarak bilinen A-10 Thunderbolt II savaş uçakları, teknik personel ve ekipmanla İncirlik Hava Üssü’ne indi. Toplamda gelen 12 A-10 uçaklarıyla ilgili ABD Savunma Bakanlığı’ndan da bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

F-16’LAR GERİ ÇEKİLDİ
"Geçen hafta, daha önce İtalya’daki Aviano Üssü’nden gelen F-16 uçaklarının yerine 12 adet A-10 Thunderbolt II uçağı uçucu personeli, ekipman ve destek personeli ile İncirlik Hava Üssü’ne gelmiştir. A-10 uçakları Doğal Kararlılık Harekatı kapsamında birkaç aydır CENTCOM (Merkezi Komutanlık) sorumluluk bölgesinde görev yapıyordu. A-10’lar, bu yıl ağustos ayında uçucu personeli, ekipman ve destek personeli ile süratle İncirlik Hava Üssü’ne intikal eden F-16’ların yerine gelmiştir. F-16’lar Koalisyonun IŞİD’e karşı yapılan harekatlar için geçici görevle gelmişlerdi.
Türkiye bir NATO mensubu, Birleşik Devletlerin yakın dostu ve IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyonun önemli bir ortağıdır ve Türk üslerinin ABD operasyonlarında kullanılması ve uçaklara verilen destek gücümüzü önemli ölçüde çoğaltmaya devam etmektedir." (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İHD’den Dilek Doğan Raporu: Vurulduktan sonra hakkında dava da açıldı

SONRAKİ HABER

Barış Meclisinden çağrı:Çift taraflı çatışmasızlığa dönülsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...