19 Ekim 2015 18:52

TBMM Başkanı Yılmaz, Memur Sen'lilerle buluştu: 'İstiyorlar ki Türkiye bağımsız olmasın'

Paylaş

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Sivas'ın Gürün ilçesindeki ziyaretlerinin ardından kent merkezine geldi.

Yılmaz burada Sivas Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye' isimli toplantıya katıldı.

Kentteki bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıya Yılmaz'ın yanı sıra AKP Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ile sendikalılar katıldı.

Burada konuşan Yılmaz, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, "İstiyorlar ki bu Türkiye bağımsız olmasın. Ekonomide bağımsız olmasın, dış politikada bağımsız olmasın. Ekonomide nasıl bağımsız olamazsınız? Eğer IMF'den borç alırsanız siz stand-by anlaşması imzalamak zorunda kalırdınız. O anlaşmada da ne kadar memur alacaksın, ne kadar işçi alacaksın, memuruna ne vereceksin, işçine ne vereceksin, tarıma ne kadar destek vereceksin, onların hepsi orada yazar ve o stand-by anlaşmasının altına imza attığın gibi ülkeyi yönetmek zorunda kalırdın. IMF ile stand-by anlaşması imzalayan bir iktidar ile bu ülkenin ekonomik bakımdan tam bağımsız olabilmesi mümkün değildir. Ama Allah'a hamdolsun bu aziz milletin desteğiyle bu dönemde bu millet IMF ile stand-by anlaşması imzalamadı. Aksine IMF'ye borcunu ödediği gibi, 'Ben hazırım gel sana 5 milyar dolar kadar da borç vereyim, kredi vereyim' dedi. Bu birilerini rahatsız etti. Eğer siz yine ekonomik yönden bağımsızlığınızı kazanamazsanız dış politikada bağımsız bir politika izleyemezseniz. Ne demek bağımsız bir politika izleyememek; Gazze'yi göreceksin ama ses çıkarmayacaksın, Mısır'da darbeyi göreceksin ama ses çıkarmayacaksın, Suriye'de bu zalimden kaçan 2 milyon insana kapıyı açacaksın ama yine ses çıkarmayacaksın, Irak'ta kendi halkını dışlayan bir yönetimi göreceksin yine ses çıkarmayacaksın. İşte o zaman bağımsız Türkiye olmazdı" dedi.

Konuşmaların ardından Memur-Sen Sivas İl Başkanı İlhan Karakoç tarafından Yılmaz'a kendi karakalem tablosu hediye edildi. (Sivas/DHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP Milletvekili: Vatandaş 7 Haziran'da ayağına sıktı, 1 Kasım'da da sıkarsa frenlerimiz tutmaz

SONRAKİ HABER

Halep savaşı için cihatçılara silah sevkıyatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa