26 Eylül 2015 04:01

Kılıçdaroğlu: Ülkemizin insanı birinci sınıf demokrasiye layık

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hessen Rheinland-Pfalz, Saarland Birliği CHP yönetim kurulunca Frankfurt Salbau Titus Forum salonunda düzenlenen toplantıda "Madem ki Avrupa'da birinci sınıf demokrasi var, bizim ülkemizin insanı da birinci sınıf demokrasiye layıktır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ilk önce sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile 2 saate yakın basına kapalı bir görüşme yaptı. Daha sonra program başladı. Programda söz alan CHP Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Avrupa’da örgütlü en büyük parti olduklarını kaydederken, yurt dışındaki seçmenlerle toplantılar yaparak seçim çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Bingöl'ün ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganları üzerine, "Bu yetmez, 1 Kasım'da sandığa gidiniz, komşunuzu da götürünüz" dedi.

Hükümet politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanı seven, insana saygı gösteren, hiç kimsenin inancına karışmayan, kadın erkek eşitliğine savunan bir siyasetin içinde olacağız. İktidar partisi, ülke ekonomisi için değil, kendi ceplerini doldurma politikası içindeler. Buna 'dur' diyeceğiz. Her bir yurttaşımız düşüncelerini özgürce söyleyecektir. Madem ki Avrupa'da birinci sınıf demokrasi var, bizim ülkemizin insanı da birinci sınıf demokrasiye layıktır."

Kılıçdaroğlu geç saatlerde SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schafer ile baş başa bir görüşme yaptı. (Frankfurt/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Biz olmasak Erdoğan ve AKP ülkeye kan kusturacak

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Terör tehdidinin beli kırılmıştır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...