17 Eylül 2015 08:18

TÜSİAD: Huzurlu bir ülke değiliz

Paylaş

Türkiye’nin başat sermayesinin örgütü TÜSİAD’ın, bugün Çırağan Sarayı’nda yapılan Yüksek İstişare Konseyi toplantısına politik konular damga vurdu.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes sözlerine, ‘cemaat operasyonu’ kapsamında gözaltına alınan üyeleri Memduh Boydak’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.

Symes ardından sözlerini şu tespiti yaparak sürdürdü: “Kuşkusuz bu toplantımızı daha farklı koşullarda, terörün ve şiddetin olmadığı, toplumumuzun, kaygılarının artmadığı bir ortamda, küresel ekonomideki gelişmelerin, Türkiye’nin giderek kırgınlaşan ekonomisini fazlasıyla etkileyebilecek korkusunun taşımadan ve terörün ve şiddetin, hiçbir şekilde olmadığı bir ortamda yapabilmeyi isterdik. Terör ve şiddet hakikaten içimize kan ağlatıyor. Maalesef öyle bir Türkiye’de değiliz şu anda. Bununda acısını şu anda hep birlikte hissediyoruz”.

‘GEREKEN TEPKİ VERİLMİYOR’

Cansen Başaran-Symes, medyaya yapılan saldırıları da eleştirdi. Symes, “Yaşanan terör saldırılarının yanı sıra demokrasinin en temel yapı taşlarından biri olan basın özgürlüğünün teminatı medya kuruluşları saldırıya uğruyor ve üstelik bu olaylara gereken yaygınlıkta tepki de maalesef verilmiyor” dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, son dönemde yaşanan olayların Türkiye’nin son 10-15 yılda elde ettiği kazanımları ‘büyük bir tehdit’ altına aldığını belirtti.

Türkiye’nin son 10-15 yılda azımsanmayacak bir dönüşüm yaşadığına vurgu yapan Özilhan, “Bir G20 ülkesi olan Türkiye’nin ekonomi başkenti sayılabilecek İstanbul’un göbeğinde toplumun her kesiminin haber alma hakkını sağlamaktan sorumlu medya kuruluşlarına fiziki saldırıların yapıldığı günleri yaşıyoruz. Tüm bu yaşananlar ülkemizin küresel alanda itibar ve istikrar çizgisini zedeleme noktasındadır” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Hukukçular Cizre'deki katliamın peşini bırakmayacak

SONRAKİ HABER

Maliye, Saraya neden para yetiştiremiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...