16 Eylül 2015 15:37

Başka yol yok

Türkiye'de yaşayan halklar olarak Türk ve Kürt gençleri ölmesin, savaş değil barış demekten başka bir çaremiz yok. Devletin savaş politikalarına bir şekilde dur deyip; kıyıya vuran bebeklerin, yirmisinde ölen gençlerin hesabını hep birlikte sormalıyız.

Paylaş

Eylem Demirhan
Antalya

Son bir haftadır pek çok yerde olduğu gibi Antalya'da da ırkçı yürüyüşler düzenlendi; linç girişimleri yaşandı; HDP il ve ilçe binalarına saldırılar oldu... Evet bunca gürültünün sebebi asker ölümleriydi. Milliyetçilik böyle bir şey sanırım; insan ölümlerinin şuan ki seçim hükümetinin savaş politikası olduğunu duyamaz, göremez olmak... Evler taranıyor, çocuklar ölüyor.  400 vekil uğruna, tek başına iktidar olamadı diye ülkeyi savaşa sürükleyenlerin örgütlediği, desteklediği şiddet, kin, nefret ortamı bir sürü insanımızın canını aldı. Çatışma ortamı kimin işine yarıyor? Bu ortamdan çıkarı olanlar kimler? Neden 7 haziran seçimlerinden sonra? Düşünüp cevap aramamız gereken önemli sorular omduğunu düşünüyorum.
Bir bölücü arıyorsak, kafamızı yaşadığımız yeri parsel parsel satanlara, iktidar uğruna bir anneyi ölen çocuğunu dondurucuya koymak zorunda bırakanlara dönmeliyiz.
Türkiye'de yaşayan halklar olarak Türk ve Kürt gençleri ölmesin, savaş değil barış demekten başka bir çaremiz yok. Devletin savaş politikalarına bir şekilde dur deyip; kıyıya vuran bebeklerin, yirmisinde ölen gençlerin hesabını hep birlikte sormalıyız. Halkların arasına uçurumlar açıp, bu uçurumlara da devletin katlettiği çocuklarımızı, gençlerimizi gömmemizi istiyorlar. Görmemiz gereken; bu şiddetin kimin işine yaradığıdır. Ve Türkiye'de yaşayan halkların barışta ısrarcı olmaktan, her türlü faşizan tutuma karşı birlikte mücadele etmekten başka çıkar yolu yok.

ÖNCEKİ HABER

Kalemini kap, kameranı al, yanımıza gel!

SONRAKİ HABER

Tek bir seçenek var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...