14 Eylül 2015 11:20

Ovacık Belediye Başkanı: Herkes yüzünü Cizre'ye dönmeli

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, dayanışma ziyaretinde bulunduğu Cizre halkının verdiği direniş ile Türkiye halklarına moral olduğunu ifade etti. Maçoğlu, Türkiye'deki bütün halkların artık yüzünü 'İnsanlık için ayakta duran' Cizre'ye çevirmesi gerektiği de söyledi.

Paylaş

Cizre'ye dayanışma ziyaretinde bulunan Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) heyeti içerisinde yer alan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel, karşılaştıkları manzara ile insanlık ve vicdanın geldiği acı noktayı gördüklerini dile getirdi. 

Cizre'de yaşananları öğrenmek için insanların gelip buraları görmesi gerektiğini vurgulayan Fatih Mehmet Maçoğlu, yaşananların insanlık adına "utanç verici" olduğunun altını çizdi. Cizre'ye geldiklerinde ne ile karşılaşacaklarını bilmediklerini ancak insanların güler yüzü ile karşılaşmalarının umut verici olduğunu dile getiren Maçoğlu, kendileri açısından buradaki insanların mücadelesini sahiplenmekten başka bir seçeneklerinin olmadığını ifade etti. 
Maçoğlu, "Buradaki direniş, Türkiye halklarına moral oldu. Bu sokaklarda gördüğümüz insanlar, insanlık adına ayakta durmuş. O yüzden Türkiye'deki bütün halkların da artık yüzünü Cizre'ye çevirmesi gerekiyor. Ateşin başka yerlere sıçramaması için herkesin Cizre'yi sahiplenmesi gerekir" dedi.



'İMRET'İN GÖREVDEN ALINMASI KABUL EDİLEMEZ'

AKP'nin iktidarda bulunduğu 13 yıl boyunca halklara yönelik gerçekleştirdiği saldırıları hatırlatan Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel ise, Cizre'de gördükleri manzarayı "İnsan haklarına dair her şey rafa kaldırılmış" olarak değerlendirdi. 

Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret'in görevden alınmasının da kabul edilmeyeceğini ifade eden Türkel, bakanlığın bir an önce halkın iradesi olan İmret'e görevini iade etmesi gerektiğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Zeytin ağacı diyarı: Efrîn

SONRAKİ HABER

Barış çığlığını yükseltelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...