10 Eylül 2015 13:10

Habaş'ta iş kazaları bitmiyor: 1 işçi daha yaralandı

Paylaş

İş kazaları ile sürekli gündeme gelen HABAŞ'ta bir işçi daha gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınmamasından dolayı vincin üzerine düşmesiyle yaralandı. İşçiler duruma tepkili.

Aliağa Bakırçay Havzasında kurulu olan ve Anadolu Yatırım Grubuna ait HABAŞ Demir Çelik fabrikasında yeni bir iş kazası daha yaşandı. HADDE 3 isimli fırın kısımda vinç çökmesi sonucu ismi Durmuş olan vinç operatörü enkazın altında kaldı. Fabrikaya  kurtarma ekipleri geldi. Bir süre ulaşılamayan işçinin öldüğü sanıldı ancak daha sonra işçiye ulaşıldı. Kurtarma ekipleri işçiyi enkaz altından çıkardı. İşçilerin verdiği bilgilere göre Durmuş kafasından ve kolundan yaralanmış durumda. İşçinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtiliyor. İşçi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

HADDE 3 isimli birimde geçen sene de kolonların aşırı yüke dayanamasından dolayı benzer bir şekilde vinç devrilmişti. O zaman da bir işçi yaralanmış ve ölümden dönmüştü. Bir senenin ardından aynı birimdeki vinç yine devrildi. İşçiler vincin bakımının düzgün yapılmadığını ifade ediyor. Kaynak yapılarak ayakta tutulduğunu dile getiriyor. Bu konuda işçilerin tepkisi büyük. İşçiler arızalı vincin yerine yenisinin yapılmasını istiyor.

TÜRK METAL VE PATRON SESSİZ

İş kazasıyla ilgili hem fabrika hem de Türk Metal Sendikası sessizliğini korumaya devam ediyor. Telefonla bilgi almak için aradığımız Fabrika Müdürü Haşim Ayten'e yoğunluğundan dolayı ulaşamadık ve diğer yöneticiler de bilgi vermedi. Yine kazayla ilgili aradığımız Türk Metal İzmir 1 Nolu Şube Habaş İşyeri Baştemsilcisi Ali Ekber Tali de müsait olmadığı gerekçesiyle konuşmak istemedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil tamamlandı

SONRAKİ HABER

Senem Tüzen: Kadın yönetmenler ciddiye alınmak için erkek karakterler üretiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...