07 Eylül 2015 12:16

‘Üç Beş Ağaç Kervanı’ Arhavi’den geçti

Paylaş

Hamdi GÖKDENİZ 
Artvin 

Manisa Yırca’dan 23 Eylül’de yola çıkan “Üç Beş Ağaç Kervanı” Artvin Cerattepe’den sonra HES kıskacındaki Arhavi’ye geldi. Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat ve Derme Tiyatrosunun öncülüğünde oluşan grup, Arhavi’den sonra Ordu iline geçecek ve kervanın Türkiye gezisi 20 Eylül günü İzmir’de sona erecek. 

Çocuk oyunları, pandomim ve müzik bölümlerinden oluşan gecede en çok minikler eğlendi. Kervan, çocuklarla birlikte Cumhuriyet Meydanı’nı, “Bu doğa hepimizin, hava hepimizin, ağaçlar hepimizin, dereler hepimizin” diyerek inletti.
“Üç Beş Ağaç Kervanı” kendilerini izleyenlerle birlikte “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” şarkısını söyleyerek, çocuklara doğa ile ilgili kolektif bir resim çalışması da yaptırdılar.

ADOKOP sözcüleri Hasan Özkazanç ve Leyla Öncel; “Kervanımız geçen yıl da Arhavi’ye gelmişti ve bizlere destek olmuşlardı. Zaten  tümü ile amatör bir çalışma yapan ve doğanın  yok edilmesine karşı bir sanat siperi olan bir grup. Onları tekrar ilçemizde görmekten çok memnunuz. Katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de keskin nişancılar bir çocuğu ağır yaraladı

SONRAKİ HABER

Ödüllü muhbirlik yönetmeliğine tepki: ‘Sen isim getir kelleyi biz alırız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...