05 Eylül 2015 10:01

HDP'li Ferhat Encü: Cizre'de yaşanacaklardan endişeliyiz

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle başlayan çatışmaları Evrensel'e değerlendiren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, çatışmaların dün gün boyu olanca şiddetiyle devam ettiğini ve yaşanabilecek kayıplardan endişe duyduklarını söyledi.

Paylaş

Cansu Pişkin
İstanbul

Beraberindeki heyetle birlikte Cizre Devlet Hastanesinde mahsur kaldıklarını anlatan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, polisin kendisine silah doğrultup şahsına hakaret ettiğini ifade etti. Encü, “Cizre kanıyor, ateş altında. Büyük bir saldırı söz konusu. Dün geceden bu yana polis acilde terör estiriyor. Hastanede şu anda yalnızca 2 tane doktor ve birkaç sağlık görevlisi var. Polis doktorların ve sağlık görevlilerin çalışmasına mani oluyor. Dün kalp krizi geçirdiği için hastaneye getirilen 2 kişi doktorların müdahale etmesi engellendiği için hayatını kaybetti” dedi.

Encü, telefon, internet ve elektrik kesintileri dolayısıyla bağlantı kurmakta zorluk çekildiğini aktararak şöyle devam etti, “Şu ana kadar hastaneye hafif yaralı 2 polis haricinde yaralı getirilmedi. 4 yurttaşımızın katledildiği bilgisi geliyor ancak ulaşımdaki aksaklıklar nedeniyle netleştirmiş değiliz.

HDP’NİN KARARININ ARDINDAN YASAK GELDİ
Cizre’deki sokağa çıkma yasağının HDP’nin 11 Eylül’de Cizre ilçesinde gerçekleştireceği grup toplantısı kararının ardından alındığını söyleyen HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ile aynı şeyi düşündüğünü söyleyen Encü, “Tesadüfi bir karar değildir. 40 gündür ateş altında Cizre. Neden HDP’nin bu kararından sonra sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor düşündürücü bir durumdur. İnsanlar sokağa çıktıkları anda devletin kurşununa hedef olmaktan korkuyorlar. Sokağa çıkma yasağı ‘90’lar uygulamasıdır. Fakat bu çağda sokağa çıkma yasağı konması ‘90’ların da ötesine götürecek bir uygulamadır” ifadelerini kullandı. Encü, Cizre’ye yürüyerek geçmeye çalışan HDP heyetinin de geri dönmek zorunda bırakıldığı bilgisini verdi. Encü, “Cizre yanıyor ses verin!” dedi.

HDP heyeti Cizre'ye yürüyerek gidiyor

Cizre'de gece boyu çatışma: 4 kişi öldü

ÖNCEKİ HABER

Merhaba aynı gökyüzüne baktığım kardeşlerim

SONRAKİ HABER

DİLİMİZDE TEK KELİME BARIŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...