3 Eylül 2015 17:28

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ‘TRT’deki sanatçı alımlarında torpil yapıldığı’ iddiasını Meclis gündemine taşıdı. “TRT’ye Türk sanat müziği, Türk halk müziği, çok sesli müzik, tonmayster, stajyer sanatçı sınavına altı bin kişinin müracaat ettiği ama kazananların seçici kurulda bulunanların birinci dereceden akrabaları ve hatta çocukları oldukları iddia edilmektedir” diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

“TRT’ye Türk sanat müziği, Türk halk müziği, çok sesli müzik, tonmayster, stajyer sanatçı sınavına altı bin kişinin müracaat ettiği ama kazananların seçici kurulda bulunanların birinci dereceden akrabaları ve hatta çocukları oldukları iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise kazananlar kimlerdir ve seçici kurulda bulunanlar ile akrabalık dereceleri nedir?

Komisyon başkanının oğlunun kazananlar arasında olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu kişi kimdir ve kaç puanla sınavı kazanmıştır?

TRT’ye Türk sanat müziği, Türk halk müziği, çok sesli müzik, tonmayster, stajyer sanatçı sınavına girip kazananlar arasında bir imam olduğu iddiası doğru mudur? 

TRT Türk sanat müziği, Türk halk müziği, çok sesli müzik, Tonmayster, stajyer sanatçı sınavını kazananlar hangi bölümlerden mezun olmuşlardır?

Sınav ve mülakatlarda kamera kullanılmadığı iddiası doğru mudur?

Sınavı kazananların puanlarının açıklanmadığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise sınavı kazananların puanlarının açıklanmamasının sebebi nedir?

Yedek listelerin açıklanmadığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise yedek listelerin açıklanmamasının sebebi nedir?
Konu ile ilgili TRT tarafından kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

Sınavı kazananların puanları açıklanacak mıdır?” (CİHAN)

Evrensel'i Takip Et