1 Eylül 2015 12:47

Dersim’de Barış için Kadın Girişimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Özgürlük Anıtı önünde açıklama yaparak, “Kadınlar olarak savaşa karşı sesimizi yükseltiyoruz” dedi. 

Eylemde kadınlar adına konuşan avukat Fatma Kalsen, “Orta Doğuda ve bölgemizde yaşanan savaşın en acımasız olduğu bir dönemde 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlamaya çalışıyoruz.  Bizler savaşın ne anlama geldiğini kadınlar olarak her kesimden daha iyi biliyoruz.  Çünkü geçmiş süreçte yaşanan çatışmalı ve savaş ortamının ağır bedelini maalesef kadınlar ödedi. Savaş döneminde kadınlar  tacizden, tecavüzden, şiddetten zorla yerlerinden edinmelere , çocuklarını, eşlerini kaybetmelerine kadar ağır bedeller ödediler” dedi.

Bu nedenle Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri olarak Dersim’de “Savaşa dur” demek için “Hemen barış, hemen demokrasi” demek için  5 eylül cumartesi günü saat 17.00’de Seyit Rıza Meydanında etkinlik düzenleyeceklerini duyuran Kalsen, tüm duyarlı kadınları ve Dersimlileri etkinliğe davet ederek şöyle devam etti: “ Bizler geçmiş süreçte yaşanan acıları artık yaşamak istemiyoruz. Bu yüzden kadınlar olarak 5 Eylülde Sanat Sokağında toplanarak tencere tavalarımızla güçlü sesler çıkarmamız lazım. Kadınlar isterse bu kirli savaşın önüne geçecektir” dedi.  (Dersim/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et