27 Ağustos 2015 17:16

Cizre'de yaşamını yitiren Eyüp Ergen'in ağabeyi: Polis izin verseydi kardeşim yaşıyor olacaktı

Paylaş

Şırnak Cizre'de polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Cizre Devlet Hastanesi çalışanı Eyüp Ergen'in ağabeyi Sinan Ergen, polislerin kardeşini hastaneye kaldırmaya çalışan yurttaşları engellediğini ifade ederek, "Eğer polis izin verseydi, kardeşim yaşıyor olacaktı" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu sabah aracı ile Nur Mahallesi'ndeki evine gitmeye çalışırken polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Cizre Devlet Hastanesi çalışanı Eyüp Ergen'in ağabeyi Sinan Ergen, zırhlı polis araçlarının kardeşini hastaneye götürmeye çalışan yurttaşlara ve ambulansa engel olduğunu ifade etti. Ergen, "Eğer polisler ambulansın geçişine izin verseydi ya da yurttaşları engellemeseydi kardeşim yaşıyor olacaktı" dedi.

Kardeşi Eyüp Ergen'in Cizre Devlet Hastanesi'nde 4 yıldır hemşirelik yaptığını ifade eden ağabey Ergen, kardeşinin gece nöbetinden eve döndüğü esnada vurulduğunu belirtti. "Kardeşim gece nöbetinde çok yorulmuştu evine gelip dinlenmek istiyordu" diyen Ergen, "O bu halkın sağlığını düşünüyordu. Olayların olduğunu söyledim ona ancak o bir sonraki nöbet için dinlenmesi gerektiğini söyledi" diyerek kardeşi ile yaptığı son konuşmayı anlattı.

Ergen, "Dünya bu haksızlığa ne zamana kadar sessiz kalacak" dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Milliyet, 3 gazeteciyi işten çıkardı

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da katledilen Fettah Es gözyaşlarıyla uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa