21 Ağustos 2015 10:53

Facebook'ta YPG'li fotoğrafı paylaştığı için tutuklandı

Adana'da önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 4'ü çocuk 13 kişiden Murat Vural adlı yurttaş, kişisel Facebook sayfasında YPG savaşçısı Siyabend Amed'in fotoğrafını paylaştığı için 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklandı.

Paylaş

Adana'da önceki gün yapılan ev baskınlarında haklarında ihbar olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Murat Vural, Özcan Tekinalp, Nadir Yalçın, Salih Arpa, Cabbar Tezek, Vedat Taşkıran, Necmeddin Bezek, Deniz Bezek ve Hesen Bezek ile M.A., S.D., Ö.T. ve M.T. adlı çocuklar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından savlığa sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan M.A., S.D., Ö.T. ve M.T. adlı çocuklar ile Nadir Yalçın, Salih Arpa, Cabbar Tezek, Vedat Taşkıran, Necmeddin Bezek, Deniz Bezek ve Hesen Bezek serbest bırakılırken, Murat Vural ve Özcan Tekinalp isimli yurttaşlar "örgüt propagandası yapmak" ve "örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Mahkeme, Tekinalp'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verirken, Murat Vural ise kişisel Facebook sayfasında YPG savaşçısı Siyabend Amed'in fotoğrafını paylaştığı için "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutukladı.

Facebook paylaşımından ötürü Vural'ın tutuklanmasına tepki gösteren Avukatı Vedat Özkan, Vural'ın insanlık onuru için DAİŞ çeteleri savaşan ve yaşamını yitiren YPG savaşçısının fotoğrafını paylaştığı için "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Kulp ilçesinde 'canlı kalkan' eylemi başlıyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Bu topraklar bundan sonra da şehit kanıyla yoğrulmaya devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...