19 Ağustos 2015 10:37

IŞİD sınıra hendek kazıyor askerler seyrediyor

Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Azez İlçesi'ne bağlı Karamezra Köyü'nün kontrolünü elinde bulunduran IŞİD, Türkiye sınırına yakın noktalara iş makineleriyle hendek kazıyor.

Paylaş

Kilis'in Akıncı Köyü karşısındaki Suriye köylerinde denetimi elinde bulunduran ve buradaki bir doğalgaz tesisini üs olarak kullanan IŞİD militanları, son zamanlarda muhalif gruplarla yaşanan çatışmaların ardından bulunduğu alanlara hendek kazmaya başladı.

Fetih Ordusu ile şiddetli çatışmaya giren IŞİD militanları, Türkiye sınırına yakın noktada bulunan ve üs olarak kullandığı tesisin etrafına iş makineleriyle hendek kazarken görüntülendi. İş makineleri tesisin etrafına hendek kazarken, olası saldırılara karşı bazı bölgelere mayın döşediği de ileri sürüldü.

Sınırda hendek kazan IŞİD militanlarının iç kesimlerde muhalif gruplar ile çatışmaya devam ettiği bildirildi. İç kesimlerdeki çatışmalar sırasında meydana gelen patlama sesleri Türkiye'den duyulurken, sınır hattında ise askerler zırhlı araçlarla "önlemlerini en üst düzeyde tutuyor". (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni komutanları kabul etti

SONRAKİ HABER

Asker, gerilla cenazelerine yine işkence yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...