16 Ağustos 2015 17:03

Nusaybinli kadınlar: Ekin Wan direnişimizin çıplak halidir

Mardin Nusaybin'de kadınlar, YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) işkence edilerek katledilmesi ve cenazesinin çırılçıplak halde teşhir edilmesini gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto etti. Kadınlar vahşete dönük tepkilerini taşıdıkları 'Ekin Van direnişimizin çıplak halidir" ve "Kendi bedeni üzerinden bir halkın onuru ile oynamanın kendisi onursuzluktur' dövizleri ile gösterdi.

Paylaş

YJA Star gerillası Kevser Eltürk'ün (Ekin Wan) Muş'un Varto ilçesinde işkence edilerek katledilmesinin ardından cenazesinin çırılçıplak halde teşhir edilmesi, Mardin Nusaybinli kadınların öfkesine yol açtı.

Nusaybinli kadınlar, YJA Star'lı Eltürk'e yapılan vahşete dönük öfkelerini Kongreye Jinên Azad (KJA) öncülüğünde gerçekleştirdikleri yürüyüş ile gösterdi. DBP İlçe Örgütü binası önünde toplanan kadınlar, buradan açtıkları "Ekin Van'a yapılan bu katliamın tüm kadınlar olarak hesabını soracağız" pankartının arkasında yürüyüşe geçti. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da katıldığı yürüyüşe erkekler de destek verdi. Erkekler yürüyüşte kadınların arkasında yer aldı. 

"Ekin Wan onurumuzdur", "Katil Erdoğan" ve "İntikam" sloganlarıyla yürüyen kadınlar, "Ekin Wan direnişimizin çıplak halidir", "Kendi bedeni üzerinden bir halkın onuru ile oynamanın kendisi onursuzluktur", "İntikam almayı sevmeyiz ama ödeşmek boynumuzun borcudur" yazılı dövizleri ile "Jin jiyan azadî" lolipopları taşıdı.

'BU VAHŞETTEN KORKMADIK, KORKMAYACAĞIZ!' 

Yürüyüşün Kader Ortakkaya Parkı'nda son bulmasının ardından açıklama yapıldı. KJA aktivisti Samiye Demir tarafından yapılan açıklamada, AKP devletinin Kürt halkına yönelik başlattığı kirli savaşla kadınları da hedef almaya başladığı ifade edildi. Kürdistan'da kadın şahsından yaşam bulan insanlık hakikatinden ve kadın eksenli özgür yaşamdan duyulan korku nedeniyle, 90'lı yıllarda karşılaşılan erkek zihniyetiyle bugün yeniden karşılaşıldığını vurgulayan KJA aktivisti Demir, Ekin Wan'a yönelik vahşet ile ne yapılmak istendiğini çok iyi bildiklerini söyledi. 

Kürt kadınları olarak bu vahşeti uygulayanlardan bugüne kadar korkmadıkları gibi bundan sonra da korkmayacaklarını belirten Demir, "Erkek aklıyla şekillenen devletin, karşısında savaşan Kürt kadınına duyduğu kin ve düşmanlığın son fotoğrafı Ekin Wan'ın cenazesini yapılan eziyettir. Bu savaşta kazanacak olan Kürt halkı ve Kürt kadını olmayacak, bu savaşı bir bütünen insanlık kazanacaktır. Kazanan, kadın şahsında yaşam ve insanlık olacaktır. Biz kadınlar, özgürleşinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz ve bize yapılan vahşete karşı hesap soracağız" dedi.

MİLLETVEKİLİ YILIDIRIM: SAVAŞ AHLAKI BİLE TERK EDİLDİ 

Milletvekili Gülser Yıldırım ise açıklama sonrası yaptığı konuşmasında, IŞİD zihniyeti ile aynı şekilde insanlıktan nasibini almamış AKP zihniyetinin bugün Ekin Wan şahsında Kürt kadınlarına yöneldiğini ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Asker cenazesi sonrası Kürt esnafın iş yerine ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Silvan'da bir genç daha yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...