12 Ağustos 2015 18:12

HDP ve DBP'li yöneticiler saldırıya uğrayan karakolda incelemede bulundu

Diyarbakır'da Özekli Jandarma Karakolu'na yapılan roketatarlı saldırının ardından Kocaköy ilçesine giderek bilgi alan heyette bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 'Bu savaş Türkiye halklarının savaşı değil, bu savaş AKP'nin iktidar savaşıdır' dedi.

Paylaş

Diyarbakır Sur ilçesine bağlı Özekli Jandarma Karakolu'na HPG'liler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırının ardından HDP ve DBP'li yöneticiler, saldırının gerçekleştiği karakolun yakınında bulunan Kocaköy ilçesine giderek bilgi edindi. Saldırının gerçekleştiği karakola giderek incelemelerde bulunan Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Affüllah Kar'dan saldırıya ilişkin bilgi alan heyet, daha sonra açıklama yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, AKP hükümetinin yapmış olduğu savaş politikalarıyla yapmayı planladığı erken seçimle HDP'yi yüzde 10 barajının altında bırakmak olduğunu ifade etti. "AKP'nin geçek planı tek başına iktidar olmaktır. Yani bu savaş bizim savaşımız değil, Kürt halkının savaşı değil, bu savaş PKK'nin savaşı değil, bu savaş Türkiye halklarının savaşı değil, bu savaş AKP'nin iktidar savaşıdır" diyen Aydoğan, şöyle devam etti: "Bizim olmayan bu savaşa kendi çocuklarımızı ve Türkiye halklarının çocuklarının ölmemesi ve öldürülmemesi için alet etmeyeceğiz. Bunun için bulunduğumuz her yerde ve her zeminde AKP iktidarının bu savaşına karşı çıkacağız. İşte bu yüzden ve bu sebeple bu günde buradayız. Yeni çatışmalı bir süreç içerisinde yaşanan çatışmanın sonuçlarını halkımızdan öğrenmek ve karşı çıkmak için buradayız. Burada ölen askerlerde Türkiye halklarının mazlum ve yoksul çocuklarıdır. Biz hiç kimsenin bu savaşta ölmesini istemiyoruz. Biz HDP olarak barış ve müzakere için meydanlarda olacağız."

Heyet yapılan açıklamanın ardından Diyarbakır'a geri döndü. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da savaş politikalarına karşı ses çıkarma eylemleri yayılıyor

SONRAKİ HABER

HPG'li Tekçe'yi polis saldırısına rağmen on binler uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...