KESK: Memur Sen'in zam değil indirim aldığını unutmadık

Geçici AKP hükümeti tarafından 2016-2017 yılları için 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin 2. ayağının başlamasının ardından Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan KESK Kocaeli Şubeler Platformu bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması Tüm Bel-Sen Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş tarafından okundu.
BAŞARAMADILAR, BAŞARAMAYACAKLAR
KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş, “AKP gerilimi artırarak kaos ortamı yaratma ve erken seçime gitme hesaplarıyla savaş konseptine geçmiştir. Gelişmeler cumhurbaşkanı ve AKP’nin 7 haziran seçimleri öncesi uyguladıkları gerilim ve kaos ortamından bir kez daha medet umduklarını göstermektedir. O zaman başaramadılar, yine başaramayacaklar. Çünkü kaynakların savaşa aktarıldığı bir ortamın bedelini ödeyecek olan emekçiler buna izin vermeyecekler, geleceklerine ve barışa sahip çıkacaklardır” şeklinde konuştu.
Karakuş, “Adına sendika dahi demeye dilimizin varmadığı Memur-Sen denen örgütün 2014-2015 yılında dünya tarihinde ilk kez olmak üzere “zam” değil “indirim” aldığını unutmadık. Bugün anlaşılıyor ki bu yandaş örgütün AKP genel merkezinde ağabeylerinden istedikleri temel talep; emekçilerin hak ve çıkarları değil, genel başkanlarının Ankara 1. bölge 2. sıradan milletvekili olmasıymış” ifadelerini kullandı.
'GELECEĞİMİZ, ONURUMUZ, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ'
Son olarak KESK’in her zaman halktan toplanan kaynakların halk için kullanılması için mücadele sürdürdüğünü belirten Karakuş; “İşyerlerinde ve alanlarda emekçilerin temsilcisi olarak bu talebi yükselttik. Bu toplu sözleşme döneminde de kamu emekçilerinin haklarının hükümet ve yandaş konfederasyonu tarafından gasp edilmemesi için mücadeleyi yükselteceğiz. Sofralarımız; çocuklarımız, geleceğimiz, onurumuz, özgürlüğümüz için alanlarda olacağız” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et