07 Ağustos 2015 15:00

Şırnaklılar: AKP'ye boğun eğmeyeceğiz

Paylaş

HDP ve DBP Şırnak il örgütleri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen ve 3 yurttaşın yaşamını yitirdiği saldırıyı DBP Şırnak İl Örgütü binası önünde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamaya, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün yanı sıra ilçedeki demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamayı yapan DBP Şırnak İl Örgütü Yöneticisi Fahrettin İşlek, devreye konulan savaş konseptinin sivil katliamlarıyla devam ettiğini söyledi. Bölgede 1990'lı yılların yeniden yaşandığını vurgulayan İşlek, "Şehir sokaklarında bu duruma itiraz edip demokratik refleks gösteren halka karşı da AKP polisleri tam bir katliam anlayışı ile saldırmakta, yakaladığını gözaltına alıp tutuklamaktadır. Cizre ve Silopi ilçelerinde dünden bu yana devam eden el ve ayaklarını kelepçeleyip insanlık dışı vahşi bir biçimde infaz etmeler, keskin nişancılarca sokak ortasında infazlar, evleri ağır silahlarla vurup ateşe vermeler, hastaneye yaralı götüren araçların taranıp içindekileri infaz etmeleri gibi birçok kirli savaş uygulamalarını devreye sokulmuştur" dedi.

AKP'nin artık bir savaş hükümeti rolüne soyunarak her adımda birden fazla can kaybına sebep olduğunu söyleyen İşlek, "Despotik savaş hükümeti rolüne soyunmuş bu AKP denen parti ve onun devşirmesi olan DAİŞ çetesi, onların oyunlarına alet olup işbirlikçiliğini yapan Barzani ve partisi KDP şunu çok iyi bilsinler ki, bu halk sizlerin hiçbir katliam ve tutuklama gibi uygulamalarınıza boyun eğmeyecek. AKP bu savaş kararını çok önceden vermişti. Bu nedenle bizler de artık bölgede devletin hiçbir vali, kaymakam ve güvenlik gücünün meşruiyetini tanımıyoruz" dedi.

Açıklamanın yapıldığı sırada kobra tipi zırhlı polis araçlarının sürekli basın açıklamasının yapıldığı DBP il binası önünde tur attığı görüldü. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HTKP'de ayrılık

SONRAKİ HABER

Cizre'de şiddetli çatışmalar sürüyor: 1 polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...