06 Ağustos 2015 15:55

Gurbetçiyi din istismarıyla dolandırdılar

Paylaş

Almanya’da çalışarak elde ettiği tüm birikimi dini duyguları istismar edilerek 1 milyon mark tutarındaki parası elinden alınan 70 yaşındaki Hanifi Doğan, Ankara’nın Kızılay Meydanı’nda “Yeşil sermaye ölmüştür, cenaze namazını kılacağım. Gurbetçi vatandaşların başı sağ olsun” diyerek kefen giyip, cenaze namazı kıldı.

Türkiye’de malulen emekli olduğunu belirten Hanifi Doğan, 43 yıl çalıştığı Almanya’da 1995 yılında Milli Görüş camilerinde namaz kıldıkları sırada ‘Anadolu Aslanları’ olarak karşılarına çıktıklarını belirttiği kişilerin gurbetçi işçilere hitaben “Birikimlerinizi Mason bankalarında değerlendiriyorsunuz. Bizler sizin alın terinize Yimpaş, Kombassan Endüstrisi olarak yüzde 20 net kazanç payı vereceğiz. Bizde olan paranın zekatı yoktur. Zekattan muaftır. Aynı zamanda birikimleriniz değerlendirilecek. Bu nedenle sevap kazanacaksınız “ dediklerini hatırlattı. Söylenen laflarla akıllarının çelindiğini kaydeden Roğan, “Ben ve binlerce kişi bunlara  inandık. Yaklaşık 1 milyon mark tutarındaki birikimlerimizi belgeler karşılında bunlara teslim ettik” dedi.

BİR DE İCRALIK OLDU

Milli Görüş şölenleri ve konferanslar düzenleyip, yetkililerinin camilerde kendilerinden para topladıklarını hatırlatan Hanifi Doğan, 1995 yılından 2002 yılına kadar da toplamaya devam ettiklerini kaydetti. Doğan yaptığı açıklamada, “Daha sonraki yıllarda kardan pay istediğimizde, dolandırıldığımız anladık. Almanya’da ve Türkiye’de dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar davalar açtılar. Almanya’da dava açan vatandaşlar paralarını aldılar, ancak Türkiye’de dolandırılan insanların davaları, birisi de ben olmak üzere reddedilerek mağdur edildim. Daha sonra mahkeme ve avukat masrafları icra yolu ile bizlerden tahsil edilmeye başlandı” dedi.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Alman mahkemelerinin mağdur olan insanları koruduğunu kaydeden Doğan, “Bizde ise kararlar haksızdan yana verildi. Bu haksızlığı gündeme getirmek için Almanya’da ve Türkiye’de değişik eylemler yapıp, sesimizi duyurmaya çalışıyorum. Bugün burada yeşil sermayenin cenaze namazını kılarak sesimi duyurmaya çalıştım. Benim gibi mağdur insanların bir çoğu hastalanarak vefat ettiler. İntihar edenler oldu. Yaşamları alt-üst olan insanlar var. Ben de büyük sıkıntılar yaşadım. Bu dünyada peşlerini bırakmadığım gibi, öbür dünyada da yakalarını bırakmayacağım. Bizleri soyup kaçan holdinglerden hesap sorulması hükümetinin görevi. Verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi” dedi. (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR’de 137 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Personel giderlerinde kısıtlama kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...