05 Ağustos 2015 08:00

Köşe yazarları, sansüre ortak metinle tepki gösterdi

90 siteye erişim engeli getirilmesi ile Özgür Gündem ve Evrensel'in Bülent Arınç tarafından hedef gösterilmesine karşı kaleme alınan ortak metni birçok köşe yazarı bugün köşesine taşıyarak duruma dikkat çekti.

Paylaş

Dicle Haber Ajansı (DİHA), Etkin Haber Ajansı (ETHA), Özgür Gündem Gazetesi, Sendika.Org başta olmak üzere 90'ın üzerinde internet sitesine erişimin engellemesi ve Özgür Gündem ve Evrensel'in Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hedef gösterilmesi bugün birçok gazetede köşe yazarlarının gündemi oldu.

Erişimi engellenen ve hedef gösterilen basın kurumlarının 3 Temmuz'da düzenlediği basın toplantısının ardından basın özgürlüğüne yönelik tehditlere karşı kaleme alınan ortak metne bugün birçok gazeteden yazar köşesinde yer verdi.

Metin, Cumhuriyet'te Ceyda Karan, Posta'da Nedim Şener, Birgün'de Mustafa Sönmez, Bianet'te Hüseyin Şengül, Evrensel'de İhsan Çaralan, Fatih Polat, Fehim Işık, Nuray Sancar, Cem Kirazoğlu, Üstün Akmen ve Zeki Gül'ün köşe yazılarında yer aldı. Metnin ilerleyen günlerde birçok köşe yazarı tarafından ele alınması bekleniyor.

Ortak metinde şu ifadeler yer alıyor: "Basının iki temel görevi, haberleriyle kamu adına her tür iktidarı denetlemek ve gerçeğe ulaşmak için her türlü görüş ve sesin kamuya ulaşmasını sağlamaktır. Bu görevlerden biri sınırlamaya uğrarsa ülkede basın ve ifade özgürlüğü, dolayısıyla demokrasiden söz etmek imkansız hale gelir. Bugün gazetelere, haber ajanslarına, televizyon ve internet sitelerine getirilen sansür, kısıtlama ve baskılar özgür medyanın işlevini hedef almaktadır." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti Zergelê'de: Burada sivil katliamı yapıldı

SONRAKİ HABER

Tuzla'da fabrikada kimyasal madde sızıntısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...