04 Ağustos 2015 12:51

Bulanık'ta düzenlenen barış yürüyüşüne polis saldırdı

Bulanık'ta DBP ve HDP öncülüğünde son günlerde yaşanan hava saldırıları, gözaltı operasyonları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe polis saldırdı. Saldırının ardından çıkan olaylar ilçenin tümüne yayılırken, ara sokaklarda çatışmalar sürüyor.

Paylaş

Muş'un Bulanık ilçesinde HDP ve DBP ilçe örgütleri öncülüğünde Kandil'in Zergelê köyünde sivillerin TSK'ye ait savaş uçakları tarafından bombalanarak katledilmesi, askeri ve siyasi soykırım operasyonları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla gerçekleştirmek istediği yürüyüşe polis saldırdı. 

Öğle saatlerinde esnafların kepenk indirdiği ilçede, parti binası önünde bir araya gelen ve HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, Muş, Malazgirt ile Varto ilçelerinden gelen halk, belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu on binlerce kişi, Roboski Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. "Topyekun savaşa karşı topyekun barış için direniş" pankartı eşliğinde yürüyen kitle, sık sık, "Bijî berxwedana Kobanê", "Bê Serok jiyan nabe" ve "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganları attı. 

Yoğun önlemlerin alındığı ilçede Roboski Caddesi'nde bulunan Üç Yol'da Akrep tipi zırhlı araç ve TOMA'larla kitlenin önünü kesen polis, hiçbir uyarıda bulunmadan gaz bombası ve tazyikli suyla kitleye saldırdı. Saldırının ardından kitlenin polise taşlarla karşılık vermesiyle olaylar ilçenin tamamına yayıldı. Cami ve binalara sığınan yurttaşlara gaz bombası atan polislerin DBP binasına da gaz attığı görüldü. 

Çatışmanın yayıldığı bölgelerde atılan gaz bombaları nedeniyle ilçe gaz bulutu altında kalırken, gaz bombasının isabet ettiği çok sayıda yurttaşın yaralandığı öğrenildi. İlçe geneline yayılan çatışmaların yer yer devam ettiği bildirildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gerilla annesinden asker annesine 'Meclis'e gidelim' çağrısı

SONRAKİ HABER

Koalisyon görüşmelerinde top Davutoğlu’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa