01 Ağustos 2015 12:21

Sığınma evimiz yeniden açılsın

General Zeki Doğan Mahallesi’nde Kız Kardeşim Kadın Dayanışma Derneği olarak “Mamak’ta Kadın Sığınma Evi tekrar açılsın” diyerek bir imza kampanyası başlattık.

Paylaş

Gül ERCAN
Kız Kardeşim Kadın Dayanışma Derneği
General Zeki Doğan Mahallesi’nde Kız Kardeşim Kadın Dayanışma Derneği olarak “Mamak’ta Kadın Sığınma Evi tekrar açılsın” diyerek bir imza kampanyası başlattık.
Tekrar açılsın diyoruz, çünkü biz mahalleli kadınlar olarak, bundan önceki muhtarımızın döneminde muhtarlığın kadın komisyonunda olan kadın arkadaşlarla birçok çalışmalar yapmıştık. Bunlardan birisi de bir kadın sığınma evi açılması için yürütülen kampanya olmuştu. O dönem düzenlediğimiz kampanyayla çok sayıda imza toplamış, imzalarımızı Mamak Belediyesi önünde basın açıklamasıyla belediye başkanına vermiştik. Biz kadınların büyük emeği sonucunda Mamak’ta bir sığınma evi açıldı. Her türlü şiddet gören kadın gidecek bir yeri olmadığı için sığınma evine yerleşiyordu.
Bugün, bu kadınların gideceği bir sığınma evi yok artık. Kapatıldı. Mamak Belediyesi’ne çok masraf oluyormuş. Kadın sığınma evlerine hiç gerek yokmuş. Şiddete uğrayan kadınların şiddetten korunabilecekleri tek yer de böylece ellerinden alınmış oldu.
Her gün kadın cinayetleri işleniyor, günde en az üç kadın öldürülüyorken Kız Kardeşim Kadın Dayanışma Derneği olarak kapatılan kadın sığınma evinin tekrar açılması için mücadele etmeye karar verdik ve imza kampanyamızı başlattık. İmza toplamak için sokağa çıktığımızda çok destek gördük. Çoğunlukla olumlu tepkiler aldık. Erkekler de imza attılar, “Eşine şiddet gösteren, katleden hemcinslerine ağır cezalar” verilmesini istiyorlardı.
İmza toplarken bir yandan da derneğimizin broşürlerini dağıttık. Mahallemizde Kız Kardeşim Kadın Dayanışma Derneği’nin olduğunu yeni duyan da oldu. “Derneğimizin ziyaretine geleceğiz”, “Mahallemizde böyle bir kadın derneğinin olmasına çok sevindik” diyen de. “Bu dernekte neler yapıyorsunuz. Kadınlara yönelik ne gibi çalışmalarınız var?” diye merak ediyordu kadınlar. Biz de neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı anlattık.

ÖNCEKİ HABER

Akil İnsanlar Heyeti'nden bir grup: Derhal silahlar susmalı

SONRAKİ HABER

Ev baskınlarıyla gözaltı furyası sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...