01 Ağustos 2015 11:06

Uzun, yorucu, gerçek bir hikaye

10 yaşında tacize sonrasında da tecavüze maruz kalan küçük bir kız çocuğu, sonrasında yaşanan olayları öğrenip mücadele veren genç bir anne...

Paylaş

Elif BAYDUR
10 yaşında tacize sonrasında da tecavüze maruz kalan küçük bir kız çocuğu, sonrasında yaşanan olayları öğrenip mücadele veren genç bir anne...
Eşinden boşandıktan sonra uzun bir zaman sığınma evinde kalan bu anne ve kızı, daha sonra sığınma evinde tanıştığı gönüllü çalışan bir kadından bir müddet manevi destek alıyor.  Anne ve kızını, yardıma koşarmış gibi yapıp bir erkek arkadaşıyla tanıştırıyor. O zamanlar anne ve kızı kendi evleri olsun istiyorlar ve ev araştırmaya başlıyorlar. Bu zaman diliminde sığınma evinde tanıştığı kadın ve erkek arkadaşı da destek olma yönünde hareket ediyorlar. En sonunda bir ev bulunuyor. Ev sahibi kefil isteyince, adam “ben kefil olurum” diyor. O esnada bazı sıkıntılar yaşayan anne ve kızı evi tutamıyorlar.
Sonra adam anneye bir teklifte bulunuyor. Mesleği gereği home ofis tarzında çalışan adam “İsterseniz kendinizi toplayana kadar burada kalın, hem bana işlerime yardımcı olursunuz, hem de akşamları burada kalırsınız. Kendinizi toparladığınız zaman da yine ev bakarız ve ayrı eve çıkarsınız” diyor. Başını sokacak bir yere ihtiyacı olan anneye bu teklif mantıklı geliyor.
O zamanlar küçük kız okula gidiyor. İşte her şey o zaman başlıyor. Bir müddet her şey güzel gidiyor. Daha sonra kızında değişiklikler fark etmeye başlıyor anne, ama anlam veremiyor. Kız çocuğu, bu ‘yardım meleği’ adamın önce tacizine uğruyor, sonra tecavüz de başlıyor. Adam “annene bir şey söylersen anneni döverim, öldürürüm, kötü şeyler yaparım” diye kızı korkutuyor. Kız çocuğu bir müddet korkusundan anneye bir şey hissettirmemeye çalışıyor. Fakat bir zaman sonra okulda sinir krizi geçirince her şey gün yüzüne çıkıyor.  
Böyle başlıyor anne ve kızın mücadelesi. Hemen savcılığa şikayette bulunuyorlar. Fakat savcılık “dava açmaya yeterli delil olmadığı” gerekçesiyle şikayeti düşürüyor. İtiraz ettikleri mahkeme de savcıyı haklı buluyor. Derken bizlerle tanışıyorlar. Avukatımızla, arkadaşlarımızla her türlü yardımda bulunup bu mücadelenin bir safında duruyoruz. Adalet Bakanlığına yapılan başvuruya olumlu yanıt alınıyor ve adam hakkında dava açılıyor. Bu süreçte sadece mahkeme boyutu değil psikiyatri, pedagog yardımı aldıkları yerlerde de belirli zorluklar atlatıyorlar.
Geçtiğimiz günlerde başlayan dava kız çocuğunun ve annenin talebi üzerine kapalı olarak yapıldı. Dışarıda kız çocuğu için bekleyen onlarca kadın vardı. Şimdi mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. Tek istekleri, adamın ve yandaşı olan kadının yaptıklarının yanlarına kalmaması.
Bu yazı neden bu kadar kaba taslak diye soranınız olur; bu konuyu da es geçmeyelim. Bunun sebebi, adamın işinden ve çevresinden dolayı zarara uğrama ihtimali nedeniyle yayın yasağı istemiş olması. Bunları bu küçük kıza yaşatırken hiç utanmayan adam şimdi başkalarının öğrenmesinden korkuyor.
Ne olursa olsun biz kadınlar olarak her mahkemeye yoğun bir şekilde katılacağız. Pankartlarımızla, dövizlerimizle orada olacağız. Bizlerin mücadelesi onları alt edecektir.

ÖNCEKİ HABER

KCK, Zergelê'deki katliama karşı ayağa kalkma çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Can güvenliğimiz yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...