29 Temmuz 2015 14:13

Arınç'tan HDP'li vekile: Bir kadın olarak sus!

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Geçici Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bugün medyayı tehdit etmeye Meclis kürsüsünden de devam ederken, HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'a da "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" diye çıkıştı. Arınç'ın sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Kadınlar, #BirKadınOlarakSusmayacağız hashtag'iyle kampanya başlattı.

Bülent Arınç, Osman Baydemir’in konuşması sırasında kullandığı ifadelere karşı cevap vermek üzere kürsüye geldi.

Arınç şöyle konuştu:

"Baydemir’i geçmişten tanıyorum. Kendisinin çözüm süreci konusunda da çatışmaların bitmesi konusunda iyi ve samimi dileklerine katılırım. Ancak onun bugün konuşması büyük bir talihsizliktir. Eğer kadın milletvekili ve eşbaşkan konuşmuş olsaydı, biz sırtımızı PKK’ya PYD’ye yasladık diyebilecekti. Veya erkek sayın eşbaşkan konuşmuş olsaydı silahlanın, bu hükümetten hesabınızı görün diyecekti.

Hükümetimizin yaptığı terörle ve teröristle mücadele kapsamında… Hiç telaşlanmayın, dinlemesini bilin. Bakınız, iki tane polisimiz ensesinden vurularak öldürüldü. PKK’nın örgütü bunu üstlendi. PKK’nın yayınladığı bildiri, “HPG’li gençler polislere cezasını verdi”"

Bu sırada HDP sıralarından Nursel Aydoğan'ın tepkisi üzerine Arınç,

"Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus. Bakınız binbaşının öldürülmesi karşısında, Özgür gündem’in bugünkü sayısında şunu söylüyor, HPG eylemin komuta konseyinin üyesi Şervan Varto’nun hava saldırısında katledilmesinin misillemesi olduğu yazıldı.

Sizin utanarak gerilla dediğiniz…"

Arınç'ın 2 dakikalık konuşma süresinin sona ermesi sonrası Pervin Buldan'ın, Arınç'ın kadınlara yönelik hakaret içeren konuşması sebebiyle istediği söz hakkı verilmedi. (HABER MERKEZİ)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Arınç: Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak!

Kadınlar Arınç'ı özür dilemeye çağırdı

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de bazı bölgelere otobüs yok

SONRAKİ HABER

7 öğretmene ‘itibar zedeleme’ sürgünü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa