26 Temmuz 2015 12:40

Asker, Lice'nin ormanlarını yaktı

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Fis Ovası kırsalında askerlerin başlattığı operasyon kapsamında bölgeyi ateşe vermesi sonucu çıkan yangın büyüyerek devam etti. ‘Güvenlik’ gerekçesini öne süren valilik yangına müdahaleye uzun süre izin vermedi.

Devletin yangına müdahalesi yine yetersiz kalırken, tepkilerin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları vatandaşlarla birlikte yangını söndürmeye çalıştı.

Lice ilçesinde dün askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatılmış ve iki asker yaşamını yitirmişti. Ardından Fis Ovası’nda çıkan yangın bugün de devam etti. Çıkan yangın, Lice ve Hani-Kocaköy üçgeninde büyürken, askerler ve Diyarbakır Valiliği yurttaşların ve itfaiye araçlarının bölgeye girerek yangını söndürmesine “Güvenlik” gerekçesiyle izin vermedi. Tepkiler üzerine yangına müdahaleye izin verildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait 7 itfaiye aracı yangına müdahale etmeye başladı. Yangını söndürmeye vatandaşların da katıldığı bildirildi. HDP Diyarbakır milletvekilleri ile DBP ve HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları da yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını yakından takip etti.

KÖY YANDI

Öte yandan dün akşam saatlerinden itibaren bölgede başlatılan operasyon kapsamında yapılan top atışları nedeniyle Lice ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Güçlü (Celika) köyünün etrafında yangın çıktığı, çıkan yangının kısa sürede köyün içerisine kadar girerek birçok evin yanmasına sebep olduğu belirtildi.

BALUKEN: YAZIKLAR OLSUN

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter hesabı üzerinde Lice’de çıkan orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lice bölgesindeki yangında 11 köyün açık tehlike altında olduğunu belirten Baluken, “AKP köylerin yanmasını mı bekliyor? Sabah saatlerinden itibaren tüm girişimlerimize rağmen söndürmek için tek bir hava aracı göndermeyenler 4 askeri helikopter gönderdiler. Gönderilen helikopterler 4 ayrı noktaya ateş atarak yeni alanlarda yangın başlattılar. Yazıklar olsun” dedi. Baluken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın söndürme çalışmalarına İçişleri Bakanlığının izin vermediğini “açıkça” söylediğini de ifade etti.
(DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyıldız: Haberler psikolojik savaşın bir parçası

SONRAKİ HABER

Gözaltı terörü ve saldırılar 3’üncü günde de devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...